Інтерв'ю гравців, тренерів - 25-11-2013, 03:11 - sasa 182

Іван Шарій: “Непросто було Чорноморцю у Полтаві”

Іван Шарій прокоментував останній тур Прем'єр-Ліги.
Іван Шарій: “Непросто було Чорноморцю у Полтаві”

Учора, 24 листопада, легендарному футболісту Ворскли Івану Шарію виповнилося 56 років. Враження іменинка від матчів минулого туру чемпінату України.

– Іване Григоровичу, лідери – “Шахтар”, “Динамо”, “Чорноморець” і “Дніпро” здобули впевнені перемоги напередодні ігор в єврокубках. Проаналізуйте, будь ласка, кожен із цих матчів…
– Помітно, що “Шахтар” непогану форму набрав. Особливо потужно “гірники” відіграли у першому таймі, ну а потім очікувано скинули оберти – гандикап був дуже солідний. Кияни теж зіграли нормально. Команда Блохіна має зараз непогані кондиції. Це тішить, що вони з таким позитивним багажем підходять до єврокубків. Непросто було “Чорноморцеві” у Полтаві, але як і “Дніпро”, ця команда теж має чудовий настрій перед важливим матчем у Лізі Європи.

– Гравці “Говерли” оскаржували деякі голи “Динамо”, зокрема, стверджували, що Ленс підіграв собі рукою…
– Може й підіграв. Він же про це не розповість, правильно? (Сміється). От якби була камера за воротами, і з неї показали відеоповтор, можна було б на сто відсотків сказати, чи була там гра рукою…Залишається покладатись на арбітра. Отже, саме так він побачив епізод. Якщо є претензії – то вони до судді. Було б чудово, якби арбітра одразу після матчу можна було б розпитати про той чи інший момент, так як це роблять у Англії чи інших країнах. Але Колліна таку практику не вітає. Що ж, він, як то кажуть, начальник.

– Чи погоджуєтеся, що матч між “Карпатами” і донецьким “Металургом” – найкращий у турі в плані інтриги?
– Так. Але ще й у Сімферополі був дуже цікавий матч. Дві гри подарували нам круті сценарії. В Сімферополі узагалі був, як то кажуть, трилер.

– Як гадаєте, що сказав Кварцяний у роздягальні після того, як його команда не реалізувала два пенальті і втратила перемогу?
– Ой, напевно мало хорошого (Сміється). Поставте будь-кого, себе, мене на його місце – реакція буде аналогічною. Адже забий хоча б друге пенальті, рахунок став би 3:1, а це – гарантована перемога. Чи чув я про “плівки Кварцяного”? Так. Некрасиво зробили ті, хто записав його монолог. На жаргоні це називається “крысятничество”. Цих людей потрібно виявити і прогнати з команди копняком під зад.

– Після матчу із “Шахтарем” з’явилася інформація, що на грані зникнення ще одна команда – “Севастополь”. Якою є ваша версія того, що відбувається з українським футболом? Дехто висуває припущення, що це робиться штучно – для блага Об’єднаного чемпіонату…
– Ну в “Арсеналі” просто була плутанина із власниками і документами – команду розвалили. От про “Севастополь” не знаю нічого. Там наче нормальний чоловік утримує команду. Звісно, що прикро буде, якщо кримська команда повторить шлях “Кривбаса”. Не знаю, змова це, чи ні. Всяке може бути.

Розмовляв Олег Бабій

Погода