Новини - 06-10-2010, 10:10 - sasa 184

Іван Іванов – володар Кубка України

Іван Іванов – володар Кубка України

Наш земляк, 21-річний майстер спорту з Комсомольська Іван Іванов став переможцем Кубка України 2010 року з триатлону. Його перемога в Маріуполі стала чи не найбільшою сенсацією на цьогорічних національних змаганнях.

Іванов на фініші з перевагою майже у півхвилини випередив 25-річного майстра спорту міжнародного класу, члена збірної України Олексія Сюткіна з Черкас. Цікаво, що у цьогорічному рейтингу ФТУ (Федерації триатлону України) Сюткіну не має рівних – він впевнено очолює національний рейтинг, маючи у своєму активі 338,7 бала. А наш земляк Іван Іванов у національному рейтингу має показник майже у 20 разів нижчий – 18,3 бала і перебуває у ньому на 12-й позиції. Але Сюткін у складі збірної України постійно бере участь у міжнародних змаганнях європейського та світового рівнів. Тому у всесвітньому рейтингу ITU (Міжнародного союзу триатлона) він має навіть більше балів, ніж в національному рейтингу, – 461 і перебуває на 62-й позиції серед найсильніших триатлоністів світу.

Але в Маріуполі Іванов впевнено переміг майстра спорту міжнародного класу з Черкас. Причому в кожному з видів триатлону – плаванні, велоспорті та бігу – наш земляк ні в чому не поступався досвідченому авторитету. Навпаки, перевага спортсмена з Полтавщини поступово зростала. А на фініші бігу Іванов випередив Сюткіна майже на 150 метрів. Коли наш земляк уже завершив останню дистанцію змагань, то глядачам і суддям, які зібралися на фініші, треба було дивитися практично \”в бінокль\”, щоб зрозуміти: хто наступним наближається до фінішу. І лише майже через півхвилини фінішував срібний призер Кубка України Олексій Сюткін. А потім ще з більшим відставанням фінішував бронзовий призер харків\’янин Антон Вітолін, який у національному рейтингу перебуває на 6-й позиції і має у вісім разів більше рейтингових очок (146,5), ніж наш земляк – тріумфатор Кубка України Іван Іванов.

Погода