- 22-03-2011, 06:03 - sasa 190

Вазген Манасян розпочинає \”кочегарити\” з ташкентським \”Локомотивом\”

Вазген Манасян розпочинає \”кочегарити\” з ташкентським \”Локомотивом\”

Відомий на всьому пострадянському просторі футболіст Вазген Манасян, який у свої кращі роки грав за \”Памір\” (Душанбе), завершував, як відомо, свою професійну кар\’єру у складі полтавської \”Ворскли\”.

 

І свою тренерську кар\’єру він розпочинав саме на Полтавщині. Готуючи тут перспективних футболістів, Вазген Манасян також грав за футбольні команди ветеранів з Полтавщини, приводив до успіхів на всеукраїнській арені молодіжні збірні області та аматорські команди до перемог у чемпіонатах Полтавщини. Деякий час очолював \”Сталь\” із Дніпродзержинська.
На початку 2011 року йому запропонували очолити в Узбекистані команду \”Локомотив\” (Ташкент). Перед відомим полтавським тренером поставлено завдання – повернути \”Локомотив\” до вищої ліги чемпіонату Узбекистану. Для цього у команди є міцна фінансова база, гарний стадіон. Збори підопічні Манасяна провели в Арабських Еміратах. До складу своєї команди тренер запросив сина Арсена, який виступав у складі \”Енергії\” з Нової Каховки. Клуби вирішили між собою усі трансферні питання і наразі Арсен Манасян підписав із ташкентцями повноцінний контракт.

Минулого року ташкентські залізничники посіли передостаннє, 13-е місце у вищій лізі і залишили елітний дивізіон (у 2009 році вони були на 6-му місці). Наступного тижня Вазген Манасян на чолі \”Локомотива\” офіційно дебютує у першості Узбекистану – 31 березня залізничники у матчі 1-го туру прийматимуть на своєму полі іншу ташкентську команду – \”Октепа\”. У першості країни команда Вазгена Манасяна гратиме у зоні \”Схід\”, де її суперниками будуть інші 10 клубів: \”Гулістан\”, \”Олтиарик\”, \”Октепа\” (Ташкент), \”Касансай\”, \”Спартак\” (Ташкент), \”Пахтакор\” (Чуст), \”НБУ-Азія\” (Ташкент), \”Янгієр\”, \”Дурмєнь\” (Ташкентська обл.) і \”Атласчі\” (Маргілан). А 30 квітня Вазген Манасян офіційно дебютує у Кубку Узбекистану, коли його \”Локомотив\” зіграє на виїзді перший матч 1/16 фіналу у місті Галляарал з \”Динамо-Галлакор\”.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода