Аматори - 28-07-2013, 12:07 - sasa 272

Важка перемога Зеніта

Важка перемога Зеніта

«Зеніт» (Калайдинці) – ФК «Пирятин» 1:0 (0:0).
Турнір «Шишацький Кубок». ІІІ тур. 27 липня. Лубни. Стадіон «Центральний». 187 глядачів. +20С.
Судді: О. Дробітько, В. Пащенко, О. Матяш (усі – Полтава).
«Зеніт»: Кулик, Бортнік, Шоха, Козлов, Стригунов, Кирпиченко, Гайдук, Бувалець (Ротай, 64), Курочка (Бабенко, 57), Букша, Ювженко (Загоруйко, 46 (Михайленко, 67)). Тренер: Л. Голубенко.
«Пирятин»: І. Бих, С. Бих, Федан, Манія (Калімбет, 59), Марачевський, Панько, Шмиголь (Спірін, 88), Проскурня, Грибинюк (Середа, 65), Сердюк, Липа. Тренер: С. Плетінь.
Гол: Ротай (82).

Так склалося, що до останнього третього туру турніру «Шишацький Кубок» не було відомо переможця групи № 8. І вперше за всю одинадцятирічну історію проведення цих цікавих обласних футбольних змагань два матчі гралися в одному населеному пункті – Лубнах. Все повинно було вирішитися саме тут, на стадіоні «Центральний», де за волею жереба господарями були команди з лубенського краю.

Хотите супермодный чехол из натуральной кожи и аксессуары к телефону? Купите чехол Nokia Lumia 920 и вы получите красивую подарочную упаковку и эксклюзивную фурнируру!

У першому поєдинку, який вже нічого «не світив» пирятинцям, команді «Зеніт» потрібно в будь-якому випадку перемагати суперника. І з перших хвилин сильніші за складом господарі чинили натиск на ворота гостей, який продовжувався до фінального свистка. Вже на 4 хвилині Андрій Букша міг «покласти на лопатки» свого земляка і голкіпера Ігоря Биха з Пирятина, але йому  не вдалося відкрити рахунок у матчі. А футболісти-пирятинці вдало захищалися, створюючи контратаки під постійний акомпанемент їх наставника Сергія Плетіня. Знаючи цього досвідченого тренера, ніколи не подумаєш, що він може «скласти зброю» перед сильнішим суперником. Тим паче, що за зенітівців грало троє його вихованців – Руслан Курочка, Андрій Букша і Роман Кирпиченко. Ще довго не вдавалося забити хоча б одного м’яча господарям. Це сталося під «ревіння трибун» за 8 хвилин до фінального свистка: лубенець Олег Ротай, який щойно вийшов на заміну, пройшов лівим флангом і вколотив «смугастого» в сітку воріт гостей – 1:0. Рахунок у матчі міг бути і більшим, якщо б Олександру Михайленку вдалося файно виконати пенальті після його призначення досвідченим рефері Олегом Дробітьком. Але лубенець примудрився послати м’яча прямо на воротаря пирятинців.

Мінімальна перемога калайдинцівців, яка давала їм шанси на позитивний результат в останньому поєдинку групи між ФК «Лубни» і «Локомотивом» з Гребінки. Цікаво, що президент ФК «Зеніт» Анатолій Михайленко виявив бажання спробувати з командою свої сили у цьогорічному чемпіонаті Полтавщини серед команд першої ліги, починаючи з другого кола. Але то вже інша історія…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода