Новини - 15-11-2015, 04:11 - sasa 166

Від Григорія Щербова з Лубен залежить результат шахового матчу Україна – США

Від Григорія Щербова з Лубен залежить результат шахового матчу Україна – США

Триває міжнародний матч із заочних шахів Україна – США, в якому беруть участь одночасно 32 шахісти з кожної команди, серед яких двоє представляють Полтавщину – Станіслав Суханицький і Григорій Щербов.

Запекле протистояння триває на 32-х дошках, за якими граються по дві партії між учасниками (одна – білими фігурами, друга – чорними фігурами). Тривалий період українці програвали американцям. Зокрема наш земляк Станіслав Суханицький двічі програв представнику США Гарі Дескіну (чорними фігурами – на 43-му ходу, білими фігурами – на 48-му ходу).

Лише цього тижня українка Галина Лоїк, яка двічі перемогла американця Даніеля Вайтлі, зрівняла рахунок у матчі Україна – США ― 21,0:21,0.

На цей час 6 гравців збірної України із заочних шахів ще не завершили по дві свої партії з американцями. Серед них і Григорій Щербов із Лубен, від результатів якого може залежати остаточний рахунок у цьому \”міжконтинентальному\” матчі. Нашому земляку протистоїть Стів Грей. Їхнє протистояння затяглося найдовше у цьому матчі. У грі чорними фігурами Щербов \”догрався\” з американцем уже до 56-го ходу, у грі білими фігурами – до 52-го ходу.

Катерина БАБИЧ

Погода