Волейбол - 14-10-2019, 02:10 - admin 1073

Вдалий старт «Полтавчанки»

Полтавки виграли обидва домашніх матчі.
Вдалий старт «Полтавчанки»

Перші матчі сезону 2019/20 в жіночій вищій лізі з волейболу провела «Полтавчанка». Удома підопічні Анатолія Воліченка зустрічалися з харківськими командами – «Харків’янкою-ХНПУ» й «КЗ «ХПКСП» ХОР-ХДАФК».

У порівнянні з минулим сезоном склад «Полтавчанки» дещо оновився. Хоча як і раніше команда будується навколо досвідчених Марти Щербак, Анни Важинської, Катерини Слинько й Марини Гулько. Відзначимо, що керівництву «Полтавчанки», схоже, вдалося знайти спільну мову з керівництвом полтавської СДЮСШОР №2, оскільки в заявці команди з’явилося відразу кілька вихованок Ірени Мороз. А Вікторія Дабека поки є основною зв’язуючою.

У першому матчі «Полтавчанка» з рахунком 3:0 (25:19, 25:20, 25:22) перемогла «Хірків’янку», хоча по ходу другої й третьої партії поступалася чотири очки. Другий матч був цікавим, оскільки на майданчику полтавкам протистояв срібний призер минулого чемпіонату – «КЗ «ХПКСП» ХОР-ХДАФК». З урахуванням того, що на сезон заявилися потужні за складом «Аланта», яка представляє Січеславщину, й київська «Легенда-Wnet», очна зустріч полтавок і харків’янок була вважливою з точки зору перспектив потрапляння до «фіналу чотирьох».

Матч вийшов впертим і в кінцівці четвертої партії за рахунку 22:22 не було зрозуміло, хто ж переможе. Вирішальні м’ячі краще зіграла «Полтавчанка», яка здобула заслужену перемогу з рахунком 3:1 (25:23, 25:22, 13:25, 25:22).

Таким чином, команда Анатолія Воліченка набрала максимум очок (шість) і перебуває в групі лідерів вищої ліги. Наступні матчі «Полтавчанка» зіграє в Луцьку 15-17 листопада проти «Легенди» й Збірної України U-16.

Олександр Данник

Погода