Останні новини - 10-06-2010, 12:06 - sasa 212

Відвідуваність матчів Прем\’єр-ліги зросла на 20%

Відвідуваність матчів Прем\’єр-ліги зросла на 20%

ПРЕМ’ЄР-ЛІГА відзвітувала про свою діяльність у сезоні 2009/2010 рр. На реалізації спонсорських пакетів і медіа прав було зароблено близько 13 млн. грн. Кожен з одинадцяти учасників офіційного пулу окремо заробив більше, аніж у сезоні 2008/2009 рр.

Також в останньому змагальному році завдяки діяльності ПЛ були перевершені кілька інших досягнень:
1. Встановлено новий рекорд з кількості прямих телетрансляцій Епіцентр Чемпіонату України на внутрішній території. Наживо було показано 213 із 240 матчів, тобто 88,75% від загального числа матчів.
2. Трансляції Епіцентр Чемпіонату України почали вестися одразу на декілька нових країн світу. До Росії приєдналися Румунія, Польща, Вірменія, а пізніше − Казахстан та арабські країни Близького Сходу і Північної Африки.
3. Вперше в історії українського футболу трансляції Епіцентр Чемпіонату України почали системно вестися в Інтернеті. Офіційний інтернет-транслятор ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ − спортивний інтернет-ресурс Football.ua, у сезоні 2009/2010 рр. провів 106 відеотрансляцій.
4. Матчі Епіцентр Чемпіонату України у сезоні 2009/2010 рр. у сумі відвідали 2 168 757 вболівальників, що у середньому становить 9 036 вболівальників на кожному з матчів. У порівнянні із сезоном 2008/2009 рр. відвідуваність зросла на 20%!

На підсумковій прес-конференції журналісти попросили Віталія Данілова дати оцінку діяльності Прем’єр-ліги.

− Напевно, на «четвірку» ми відпрацювали цей чемпіонат, зважаючи на ті складності, з якими ми зіштовхнулися у минулому сезоні. Я більш ніж переконаний, що з нового сезону буде єдиний пул. Клуби зацікавлені у ньому, оскільки хочуть бути добре представленими на телеекранах за кордоном.

Також президент Об’єднання розповів, що «Волинь» і «Севастополь» будуть офіційно прийняті до числа учасників ПЛ на Загальних зборах 15 червня. Там же стане відомо, де проводитиме матчі Чемпіонату «Севастополь», нинішня арена якого не відповідає існуючим вимогам.

− У новому Регламенті ми будемо посилювати вимоги до стадіонів, адже від цього залежить успіх Чемпіонату, − зазначив Віталій Данілов. − У нас є гарантійні листи від «Севастополя», у яких клуб зобов’язується виконати всі умови, що до нього висуватимуться.

Попри міжсезоння тема суддівства залишається актуальною. Віталій Данілов відмовився давати оцінку арбітражу в останніх матчах попереднього сезону, зауваживши, що чекає на якісні зміни в українському суддівському корпусі, якщо його очолить анонсований авторитетний іноземний спеціаліст:

− Ми від ідеї інституту рівновіддаленого арбітражу не відмовляємося. Я не хочу оцінювати суддівство, про це і так багато сказано. Водночас рішення федерації, щоб комітет арбітрів очолив іноземний спеціаліст, сприймаю так, що ФФУ сама розуміє, що не все гаразд в їхній організації. Запрошення з-за кордону авторитетного фахівця − це вже прогрес, і в тому є заслуга Прем’єр-ліги, яка постійно звертає увагу на проблеми із суддівством, − переконаний керівник елітного дивізіону.

На думку Данілова, нинішній ліміт на легіонерів (не більше семи іноземців на полі одночасно) оптимальний:

− Давайте пригадаємо збірну України зразка 2006 року, коли команда Блохіна увійшла до числа чвертьфіналістів турніру. Тоді ліміт був навіть м’якішим. Успіхи українських команд у єврокубках у сезоні 2008/2009 показують, що нинішній баланс оптимальний. Якщо посилювати ліміт, то кому це піде на користь? Навряд чи клубам Прем’єр-ліги або українському футболу. На сьогодні було б правильно залишити чинний ліміт, − вважає президент ПЛ.

Також присутні представники мас-медіа цікавилися думками Данілова щодо об’єднаного футбольного чемпіонату України і Росії.

− Напевно, всі люди, які бачили чемпіонат Радянського союзу, з ностальгією пригадують часи, коли приїжджали «Спартак», «Торпедо»… Звісно, той душевний, емоційний настрій − він позитивний. Але ж є багато запитань юридичних, як ділити рейтинги країни, хто гратиме в єврокубках… Напевно, достатньо буде створити комерційний турнір за прикладом «Кубка Першого каналу», але проводити його не в Ізраїлі, а на території наших двох країн. Тоді можна було б залучити на трибуни більше глядачів. Але я не бачу юридичних механізмів, щоб створити об’єднаний чемпіонат України і Росії, − зауважив Данілов.

Разом із Віталієм Даніловим на запитання журналістів відповідав Анатолій Мокроусов − голова Ради директорів компанії «Епіцентр К», Титульного спонсора Чемпіонату України. Він виказав побажання продовжувати співпрацю із Прем’єр-лігою:

− Ми хотіли б третій сезон поспіль бути спонсорами Чемпіонату. Визнаю, що від нашої співпраці є обопільна користь. Про «Епіцентр» знають, про нас чують, нас бачать. Епіцентр Чемпіонат України динамічно розвивається, так само як і наші організації.

УПЛ

Погода