- 20-08-2015, 07:08 - sasa 167

Веслувальник Павло Алтухов – в одному кроці до олімпійської ліцензії у Ріо-де-Жанейро-2016

Веслувальник Павло Алтухов – в одному кроці до олімпійської ліцензії у Ріо-де-Жанейро-2016

Сьогодні, 20 серпня, у Мілані (Італії) відбулися старти чемпіонату світу з веслування на каное та байдарках, в яких виступили представники Полтавщини.

Наші земляки успішно пройшли кваліфікацію та півфінали й виступлять у головних фіналах – фіналах А – чемпіонату світу з веслування.

Першим фіналістом чемпіонату світу серед наших земляків став Дмитро Янчук, який разом із Тарасом Міщуком (на каное-двійці, 500 метрів – цей вид веслувальної програми не буде представлений на наступних Олімпійських іграх), переміг в одному із півфінальних заїздів із кращим результатом за підсумками всіх півфінальних гонок – 1 хвилина 40,143 секунди. Підсумковий протокол півфіналу див. – тут.

Згодом Павло Алтухов (Полтавська-Хмельницька обл.) в одному із 4-х півфінальних заїздів напряму пробився до фіналу А – із другого місця у півфінальній гонці №4, в якій наш земляк фінішував на \”прохідному\” – 2-му місці з результатом – 3 хвилини 51,005 секунди. За підсумками усіх 4-х півфінальних гонок Павло Алтухов мав 5-й результат. Підсумковий протокол півфіналу див. – тут.

Тепер у фіналі А на каное-одиночці (1000 метрів) боротьба піде не лише за медалі чемпіонату світу, а й за дострокові 6 ліцензій на право участі в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро. У головному фіналі суперниками нашого земляка Павла Алтухова будуть: Себастьян Брендель (Німеччина), Томаш Кажор (Польща), Мартін Фукса (Чехія), Марк-Уїльям Олдершоу (Канада), Аттіла Вайда (Угорщина), Мезью Губель (Франція), Сергій Тарновші (Молдова), які у своїх півфіналах посіли перші-другі місця, та росіянин Ілля Штокалов, який мав кращий результат (3:51,756) серед усіх учасників півфінальних заїздів, які не змогли напряму вийти до фіналу А.

В\’ячеслав ДЕРЕВ\’ЯНКО

Погода