Новини - 24-07-2015, 10:07 - sasa 162

Веслувальники Полтавщини виступлять як мінімум у трьох головних фіналах молодіжного чемпіонату світу

Веслувальники Полтавщини виступлять як мінімум у трьох головних фіналах молодіжного чемпіонату світу

На акваторії міста Монтемор-у-Велью (Португалія) триває чемпіонат світу з веслування на каное і байдарках серед юніорів та молоді (до 23 років), в якому у складах збірних України виступають представники Полтавщини.

За підсумками перших двох днів змагань визначилися фіналісти на дистанціях 500 і 1000 метрів. Уже відомо, що у 3-х головних фінальних гонках – \”фіналах-А\” – виступатимуть наші земляки, які напряму – з перших місць у кваліфікаційних гонках пробилися до вирішальних заїздів.

25 липня у перший день фіналів Павло Алтухов (Полтавська-Хмельницька обл.) виступить у фіналі серед молоді на каное-одиночці (1000 метрів). Також 25 липня Дмитро Янчук (Полтавська-Хмельницька обл.) разом з Тарасом Міщуком (Львівська обл.) стартують у фіналі серед молоді на каное-двійці (1000 метрів) – вони блискуче виграли кваліфікаційну гонку з результатом – 3 хвилини 44,340 секунди.

Післязавтра, 26 липня, Дмитро Янчук уже на човні каное-четвірки збірної України (разом з Михайлом Мандзюком, Ельнуром Ахадовим і Тарасом Міщуком) стартуватимуть у молодіжному фіналі на 500 метрів. Цей український екіпаж також упевнено переміг в одній із кваліфікаційних гонок (1 хвилина 41,636 секунди).

А ось Наталія Ушакова з Комсомольська 26 липня в Португалії виступить у втішному фіналі – фіналі-Б – молодіжної першості світу на каное-одиночці (500 метрів). Перед тим наша землячка була 4-ю в одній із кваліфікаційних гонок і змушена була прокладати собі шлях до фіналу через додатковий півфінал. В одній із півфінальних гонок для виходу до фіналу А треба було увійти до трійки кращих, а Наталія Ушакова знову фінішувала на 4-му місці, яке \”відтіснило\” її до втішного фіналу Б.

Також Наталія Ушакова разом з Наталією Жилюк (Одеська обл.) побореться у додатковому півфіналі (25 липня) за вихід до фінальної гонки молодіжної першості на каное-двійці (200 метрів). Сьогодні, 24 липня, у дівчат був шанс напряму вийти до фіналу, якби вони в одній із кваліфікаційних гонок фінішували б у трійці призерок, але дівчата трохи не \”дотягнули\” і фінішували на 4-му місці (51,300 секунди), але не втратили шанс продовжити боротьбу за вихід до головного фіналу.

У той же час й полтавка Діана Танько продовжить боротьбу за вихід до фіналу юніорської першості світу на байдарці-одиночці (200 метрів) – 24 липня наша землячка в одній із кваліфікаційних гонок фінішувала на 7-му місці, яке дало нагоду поборотися у додатковому півфіналі – він відбудеться завтра, 25 липня. А ось на дистанції 500 метрів Діана Танько припинила боротьбу на байдарці-одиночці після півфіналу: в одній із кваліфікаційних гонок вона фінішувала на 3-му місці, а в одному із 4-х півфіналів – на 7-му місці, яке позбавило нашу землячку нагоди виступити навіть в юніорському втішному фіналі-С.

Валерій БЛИНЧУК

Погода