Стрічка новин - 28-01-2019, 09:01 - admin 683

Вибір чохла для смартфона

Вибір чохла для смартфона

Перед будь-яким користувачем стільникового телефону або смартфона рано чи пізно постає питання вибору чохла. У цій статті я спробую вам допомогти вибрати чохол, причому я не буду зупинятися на конкретних моделях – я розберу основні види чохлів, їх переваги та недоліки.

Є категорія користувачів, які вважають, що чохол на смартфон – це все одно що пульт від телевізора в плівці. Насправді порівняння некоректне! Плівка на пульті – це, дійсно, пережиток минулого. Зараз заміна пульта або його ремонт обійдеться не більше 100 гривень. А ось ремонт смартфона може влетіти в копієчку. Особливо, якщо мова стосується iPhone. Чохол виконує захисну функцію.

Крім цього чохол виконує естетичну функцію. Більшість користувачів (особливо жіночої статі) купують чохол, грунтуючись на його зовнішньому вигляді. Також в чохлі смартфон менше ковзає в руках. Відзначимо, що надійний чохол iPhone XS Max (рос. надежный чехол для iPhone XS Max) можна придбати на сайті ishtuki.com.ua.

Які бувають чохли?

Чохол-накладка / Бампер

Найпростіший, недорогий і популярний варіант. Такий чохол закриває і захищає лише задню поверхню телефону від подряпин. Також він захищає бічні грані. Як правило, в чохлі є вирізи під всі кнопки. При дуже акуратному використанні такого захисту виявляється досить на довгі роки.

Мінус такого чохла – екран ніяк не захищений від подряпин і ударів. Тому користувачі часто комбінують цей чохол з плівкою або склом. Ну а головний плюс – дуже багатий вибір чохлів. Можна знайти будь-який колір, будь-який арт і матеріал.

Чохол-книжка

Чохол-книжка захищає задню поверхню (іноді бічну). Передня поверхня захищається за рахунок відкидної кришки. Дуже нагадує телефон-розкладачку. Такі чохли на любителя. Вони, звичайно, відмінно захищають смартфон від подряпин як спереду, так і ззаду, але абсолютно незручні в постійному використанні. Кришка, що відкидається, бовтається і часто через рік-два на стик кришки і решти чохла боляче дивитися. Дуже багато залежить від матеріалу. Буває, що новий чохол виглядає пошарпаним вже через пару місяців використання.

Чохли-книжки бувають двох видів, які відрізняються по згину. В одному випадку згин знаходиться знизу, в іншому – зліва.

Чохол-пенал/Футляр/Кишеня

Цей тип чохла – компромісний варіант для любителів тримати телефон без чохла, але в той же час мати захист. Смартфон цілком засовується в кишеньку і захищений практично з усіх боків. Часто такі чохли роблять зі шкіри або шкірозамінника.

Екстремальний чохол

Екстремальні чохли служать для захисту від ударів, від попадання води, від падінь з висоти … від дітей. Такі чохли, як правило, дуже масивні і додають значну вагу пристрою. Використовуються в специфічних умовах, де ймовірність падіння/удару значно більше, ніж в звичайному житті будинку. Наприклад, будівельник може вибрати екстремальний чохол. Або альпініст …

Чохол для спорту

Спортивні чохли використовуються, дивна річ, спортсменами або людьми, які іноді займаються спортом. Для чого такі чохли? За допомогою них можна прикріпити чохол до руки/ноги і смартфон буде доступний в будь-який момент. При цьому він не буде бовтатися, відтягувати кишеню і заважати займатися спортом.

Погода