Стрічка новин - 10-06-2016, 08:06 - Націоналіст 406

Види скейтбордів

Види скейтбордів

У природі існує багато різних видів скейтів, від банальних прогулянкових, до складних інженерних для їзди по пересіченій місцевості. Буває таке, що людина вже маючи досвід управління тим чи іншим видом скейтборов хоче спробувати себе в чомусь новому, і випробувати ємоції і почуття, які раніше були недоступні. Нижче ми спробуємо дати розуміння, які ж все таки види скейтів існують.

Маунтінборд (англ. Mountainboard) – являє собою дошку, що зовні нагадує скейтборд або сноуборд. Маунтінборд використовують для їзди по пересіченій місцевості в літній період часу. Він складається з коліс діаметром приблизно 20 сантиметрів (8 дюймів), пружинної підвіски і дерев\’яної або композитної деки довжиною близько метра і шириною близько 30 см. Особливістю є кріплення для ніг, які схожі на сноубордичне. Такий скейтборд в МОЕ можна купити без особливих проблем.

Стоуборд (англ. Stowboard) – це єдиний скейтборд, який складається і спокійно поміщається в будь-який рюкзак або сумку. В розкладеному вигляді стоуборд по довжині, як скейтборд, їде рівно і легко управляється. Щоб проїхатися, вам треба поставити провідну ногу в залізну корзину, основну частину борда, що обмежує рух.

Стрітборд (англ. Streetboard) – це різновид скейтборду з трьох рухомих частин. Відмітна особливість стрітборда – кріплення для ніг і можливість їхати не відштовхуючись ногою від асфальту, а за рахунок переміщення трьох рухомих частин одна відносно одної.

Флоуборд (англ. Flowboard) – це різновид скейтборду на 14 колесах. Розробники намагалися домогтися ефекту ковзання по воді на асфальті. За ідею було взято саме серф дошку, інженер який створював це диво є фанатом хвиль і з деяких причин у їх відсутність створював альтернативи. Було витрачено дуже багато сил, в ході розробки придумало ще кілька інших видів скейтборду поки не отримав бажаного результату.

Exkate – це скейтборд, що працює на батарейках і розганяється до швидкості 30 км на годину і навіть піднімається на гору.

Pumgo – це скейтборд, який розганяється, коли ви натискаєте то на початок, то на кінець деки. Для нього не потрібен мотор або батарейки, ви катаєтеся, навіть не торкаючись землі ногами. Особливий механізм передає рух через 4WD систему, яка і рухає скейт.

T-Board – це скейтборд на двох колесах, випущений на ринок компанією Tierney Rides. На відміну від класичного скейтборду, T-Board чутливий до нахилів тіла і, за твердженням виробника, відтворює на твердій поверхні поведінку класичного сноуборду.

Фінгерборд – це зменшена копія скейтборду для катання на ньому і виконання трюків за допомогою пальців. Фінгерборд повністю ідентичний скейтборду, за винятком довжини, яка становить 96 міліметрів і спрощеної конструкції підвісок. Фінгерборд складається з деки, шкурки, двох підвісок і чотирьох коліс. Просунуті моделі фінгербордів мають амортизатори і болт для регулювання жорсткості підвісок.

Погода