Волейбол - 15-03-2011, 09:03 - sasa 194

Вихованці полтавського волейболу крокують до до міжнародних та національних фіналів

Вихованці полтавського волейболу крокують до до міжнародних та національних фіналів

Наш земляк Максим Пантелеймоненко разом зі своєю російською командою \”Зеніт\” (Казань) зіграє у \”Фіналі чотирьох\” Ліги чемпіонів CEV (Європейської конфедерації волейболу).

 

Минулого тижня \”Зеніт\” пройшов до вирішального раунду, перемігши польську команду СКРА (Белхатов). У першому матчі на виїзді команда Максима Пантелеймоненка перемогла – 3:2, а потім вдома програла – 1:3. У випадку \”обміну перемогами\” регламент європейських волейбольних турнірів передбачає так званий \”золотий сет\”. У Казані в \”золотому сеті\” переміг \”Зеніт\” – 15:11, у ньому Пантелеймоненко \”заробив\” одне очко для команди.

\”Фінал чотирьох\” Ліги чемпіонів CEV проходитиме вже наступного тижня (26-27 березня) в італійському місті Больцано. Найцікавіше те, що вже першого дня у півфіналі Ліги чемпіонів \”Зеніт\” зіграє з іншою російською командою \”Динамо\” (Москва), котра пробилася до \”Фіналу чотирьох\” практично за сценарієм казанців. У першому матчі динамівці перемогли на виїзді \”Кунео\” (Італія), у другому – програли італійцям у Москві, але в \”золотому сеті\” перемогли зі \”знайомим\” рахунком – 15:11. Та ще перед італійським півфіналом в російській Суперлізі відбудеться дербі лідерів, в якому суперниками будуть вихованці полтавського волейболу. Завтра, 16 березня, в Новосибірську місцевий \”Локомотив\”, в якому грає наш земляк Микола Павлов (володар Кубка Росії цього сезону) зустрічатиметься якраз з командою свого давнього \”полтавського\” товариша Максима Пантелеймоненка – \”Зенітом\” (Казань). Це буде матч 20 туру російської Суперліги. А після 19 туру в таблиці лідирує \”Зеніт\” – 44 очка, який випереджає новосибірський \”Локомотив\” (має у своєму активі 42 очка) лише на 2 пункти.

А тим часом інша вихованка полтавського волейболу Яніна Журовська (Яковлєва) вже встигла стати переможцем цьогорічного регулярного чемпіонату України серед жінок у складі \”Хіміка\” (Южний). Нагадаємо, що минулого року Яніна Журовська була чемпіонкою України у складі іншої команди – \”Галичанки\” з Тернополя. Потім вона перейшла до середнячка жіночої Суперліги – \”Хіміка\” і тепер вивела свою нову команду в лідери українського жіночого волейболу. Причому \”Хімік\” достроково – за три тури до завершення регулярного чемпіонату – завоював перемогу і став першою командою, яка офіційно виборола право грати у \”Фіналі чотирьох\” волейбольного чемпіонату України.

 

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода