Волейбол - 09-04-2010, 04:04 - sasa 218

Вихованці полтавського волейболу – у півфіналі російської Суперліги

Вихованці полтавського волейболу – у півфіналі російської Суперліги

Завершилися матчі першого туру плей-офф (1/4 фіналу) чемпіонату Росії з волейболу серед чоловічих команд Суперліги.

Обидві команди, в яких виступають вихованці полтавської школи волейболу Максим Пантелеймоненко (\”Зеніт\” Казань) і Микола Павлов (\”Локомотив\” Новосибірськ) впевнено пройшли до півфіналу Суперліги.

У першому турі плей-офф (до трьох перемог) \”Зеніт\” (лідер Суперліги на попередньому етапі) переміг \”Ярославич\” (Ярославль) із \”сухим\” рахунком за сумою трьох матчів – 3:0 (у першій грі – 3:1, у другій – 3:0, у третій – 3:1). А новосибірський \”Локомотив\” (третя команда Суперліги за підсумками попереднього етапу) також \”всуху\” \”переїхав\” \”Іскру\” (Одинцове) – 3:0 (у першій грі – 3:1, у другій – 3:1, у третій ― 3:0).

Тепер у півфіналі російської Суперліги команда Максима Пантелеймоненка (\”Зеніт\”) зустрінеться з московським \”Динамо\” – цьогорічним фіналістом фіналу чотирьох європейської чоловічої \”CEV INDESIT-Ліги чемпіонів\” (турнір відбудеться у Лодзі, Польща). Саме завтра, 10 квітня, московське \”Динамо\” у першому матчі фіналу чотирьох Ліги чемпіонів зіграє зі \”Скрою\” (Белхатов, Польща). В іншому півфіналі італійський \”Трентіно\” гратиме з АСХ (Блед, Словенія). Фінал Ліги чемпіонів відбудеться післязавтра, 11 квітня. А перший матч півфіналу чоловічої російської Суперліги \”Зеніт\” – \”Динамо\” пройде в Москві 22 квітня. Цілком можливо, що того дня команда нашого земляка Максима Пантелеймоненка гратиме вже проти нині діючого володаря Кубка європейських чемпіонів з волейболу.

А команда Миколи Павлова 23 квітня на своєму майданчику в Новосибірську зіграє перший півфінальний матч зі своїми одноклубниками з Бєлгорода – командою \”Локомотив-Бєлогорьє\”, яка за підсумками попереднього етапу в Суперлізі фінішувала на 2-му місці.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода