Першість Полтавщини - 24-05-2010, 06:05 - sasa 189

Вилучення? Ну то й що!

Вилучення? Ну то й що!

altУ Лубнах на місцевому стадіоні «Центральний» зустрілися місцевий ФК та
кобеляцький «Колос». За підтримки лубенських фанів місцеві футболісти
переконливо переграли гостей 3:0. Причому господарі з 27 хвилини грали в
меншості.

ФК «Лубни» – «Колос» (Кобеляки) – 3:0 (2:0)
Голи:Сухонос 11, Пархоменко 36, Богданов 78
Судді: А.Стрижак, Є.Сухенко, А.Проценко (всі – Кременчук)
Лубни: Макаренко, Богданов, Матяш, Сухонос, Загоруйко, Мірошниченко, Головко, Пархоменко, Ротай, Савельєв, Шоха
На заміну виходив: Четверіков
Головний тренер: Анатолій Гришанович
Кобеляки: Сидорець, Кувшинов, Михайлик, Волочай, Ісаєнко, Рєдчиц, Міщенко, Лупінос, Маньківський, Бажан, Постольник
На заміну виходили: Вовченко, Кононенко, Зінченко, Нестеренко, Маковка
Головний тренер: Олександр Янковський
Попередження: Ісаєнко 19 – Савельєв 56
Вилучення: Макаренко 27
23 травня. Лубни. Стадіон «Центральний». 23 градуси. 150 глядачів
Юнаки — 3:1

Статистика матчу
Удари: 14 – 8
Удари (у площину): 10 – 5
Кутові: 4 – 3
Штрафні: 5 – 5
Фоли: 8 – 12
Офсайди: 9 – 6

altСкладається враження, що на початку поточного чемпіонату з «Колосом» щось трапилося . Якого суперника не візьми, лідера, аутсайдера або середняка, кожна гра – програна ще до початку. Матч проти «Лубен» не виняток.

Господарі останнім часом набрали гарний хід. Перед матчем з «колосятами» лубенці розташовувалися на 5-му місці в турнірній таблиці. В разі перемоги та осічки лідерів вони б могли увійшти до трійки лідерів. Кобеляцька ж команда поки що ніяк не може знайти своєї гри. В новій першості здобуто лише 2 очки. Як результат – останнє місце. Команда є – гри немає.

На правах господарів у дебюті зустрічі футболісти «Лубен» стали шукати шляхи до воріт господарів. Найнебезпечнішими в цей час були атаки через правий фланг, де діяли Пархоменко з Мірошниченком. Перший момент у зустрічі створили гості. Бажан метрів з 20 непогано приклався по м’ячу – Макаренко лише з другої спроби накриває круглого. Минає дві хвилини – Олег знову нагадує про себе, однак його удар не був таким небезпечним, як попередній. М’яч стає легкою здобиччю голкіпера господарів.

Лубенці на початку зустрічі не загрожували воротам Сидорця, проте крок за кроком почали витісняти «колосят» з центру поля, постійно атакуючи флангами. Господарі вичікували помилки гостей. І вже на 11-й хвилині лубенці забили. Прикрою помилкою гостей скористався Руслан Сухонос, який результативно використав вихід віч-на-віч. 1:0!

А через дві хвилини лубенці повинні були подвоювати рахунок, але небезпечний простріл із правого флангу ніхто не відгукнувся. «Колос» також мав моменти. Міщенко пасом знаходить Михайлика. Олександр по лівому краю вривається у штрафний майданчик господарів, але завдає неточного удару.

altНа 25-й хвилині «Лубни» не використовують черговий гольовий момент. Почалося все з обрізки Міщенка в центрі поля. Двоходівка Загоруйко – Сухонос мала б завершитися дублем останнього. Але… м’яч після удару Руслана проходить поряд зі стійкою. Черговий провал оборони «Колоса» (Кувшинов програв Сухоносу єдиноборство). За дві хвилини стався епізод, який міг стати ключовим у матчі. Іван Рєдчиц вийшов один-на-один з голкіпером гостей та спробував його перекинути. Макаренко зіграв на випередження та зумів руками змінити траєкторію круглого. Ця ситуація трапилася за межами штрафного майданчика. Головний арбітр матчу Артем Стрижак визначив цю ситуацію як фол останньої надії і вилучив голкіпера господарів із поля. Цікаво, що це вилучення жодним чином не вплинуло на дії “Лубен”. Й надалі вони грали так, ніби в них на полі повний склад.

Минає три хвилини. Штрафний. У м’яча Ротай. Олег навісив у штрафну. Сидорець виходить на перехоплення, але у повітрі не зміг дотягтися до м’яча. На щастя для «колосят» Матяж неточно ударив. Ще до кінця першого тайму господарі подвоїли рахунок. На правому фланзі Мірошниченко переграв Лупіноса та навісив у штрафну, прямісінько на залишеного без опіки Пархоменка. 2:0!

Другий тайм нічим кардинально не відрізнявся від першого. Ті ж самі швидкісні флангові атаки господарів, такі ж часті помилки в обороні гостей.
52-а хвилина. Момент у «Колоса». Небезпечно штрафний у виконанні Михайлика – Четверіков кулаками відбиває смугастого в бік. За чотири хвилини небезпечно б’є Шоха – Сидорець переводе м’яча на кутовий. 72-а хвилина. Супермомент «Колоса». Кононенко виводить Волочая на побачення віч-на-віч із Четверіковим. В останню мить голкіпер «Лубен» ногами відбиває м’яч із під ніг гравця Кобеляк.

Не забиваєш ти – забивають тобі! 78-а хвилина – удар головою Богданова і 3:0!
До кінця зустрічі команди мали ще по декілька моментів, аби відзначитися, але більше нікому не судилося цього весняного вечора розписатися у воротах суперника. 3:0 – закономірна перемога ФК «Лубни». Футболісти міста, який був заснований Великим князем Київським Володимиром Святославичем ще в 988 році, продовжують свій переможний шлях. Кобеляцькі футболісти і на далі “утримують” останній рядок  у турнірній таблиці.

Гра «Колоса» останнім часом дуже сильно шкандибає. Немає в команді того гравця, який би міг в важку хвилину потягти за собою. На жаль, чомусь не горять очі в хлопців…

Я вперше побував у Лубнах. Мені було незвично купувати квитки на футбольний матч обласного значення (ціна 2 гривня). Приємно, що на матч була випущена програмка. І хоч у ній чимало неточностей щодо «Колоса», але в Кобеляках і такої поки що немає. Ціна цієї програмки – 1,50 гривні. Місцевий стадіон «Центральний» недобудований (сидіння є лише на одній центральній трибуні), але хочеться вірити, що місцеві спонсори (або добродії) допоможуть його добудувати.

altКвитки – квитками, стадіон – стадіоном. Мене не те вразило. Я був по справжньому вражений місцевими фанами. Саме ФАНАМИ, а не простими уболівальниками. Уболівальників мають майже кожна команда області. А от фанів… На фанатському секторі люди, які мали з собою шарфи, прапори, барабан та найголовніше… Ця синьо-біла торсида ПАЛКО ПІДТРИМУВАЛА своїх футболістів із першої і до останньої хвилини зустрічі! Спитайте у кожного футболісти, як йому грається коли його підтримують всю гру?!

Чим Кобеляки гірші? У нас в основному на матчах кричать, що всі погані (це так м’яко кажучи). Ми звинувачуємо всіх, а не самих себе. У команди зараз тяжкі часи. Так давайте їх будемо підтримувати на матчах, якщо хочемо, щоб вони якісно прославляти наш край! За «Колос» грають ваші батьки, ваші брати, ваші діти, ваші хлопці. Так чому ви їх не підтримуєте?


Попереднього року я був на багатьох виїзних матчах за участю «Колоса». Дмитрівка, Кременчук, Миргород, Полтава, Велика Багачка, Пирятин…на всіх стадіонах рідних футболістів підтримують. Лише в Кобеляках люд приходить, насіння поплювали, понапивалися та розійшлися. Програли, виграли – ну що з того…

В цю неділю приїжджають зінківські «колосята». Приходьте підтримувати своїх футболістів! Саме ПІДТРИМУВАТИ, а не лаяти їх. Прокидайтеся нарешті рідні уболівальники! ВИ ПОТРІБНІ «КОЛОСУ»!

Олег ДУБИНА

Погода