- 02-06-2013, 11:06 - sasa 172

Випускні стали на заваді футболу

Випускні стали на заваді футболу

У чемпіонаті області серед команд першої ліги (група «А») одним з центральних поєдинків була зустріч у Пирятині, де місцева «Фортуна» приймала ФК «Лубни». Цей матч за численних любителів футболу видався досить напруженим і цікавим. Він сподобався уболівальникам.     

«Фортуна» (Кейбалівка) – ФК «Лубни» 2:1 (1:0).
Чемпіонат області. Перша ліга. VII тур. 2 червня. Пирятин. Стадіон «Ювілейний». +21 С. 232 глядачі.
Судді: С. Ляшенко, Б. Надутік, Ю. Надутік (усі – Миргород). Делегат-інспектор: В. Кузьменко (Червонозаводське).
«Фортуна»: Бих, Гончар, Шеремет, Букша, Шоха, Курочка, Гайдук, Кирпиченко, Проскурня (Кошовий, 81), Медяник, Гаделія (Бриленко, 90+3). Тренер: М. Бурий.
ФК «Лубни»: Кулик, Мокросноп, Головко, Козлов, Бойко, Загоруйко, Ебенгу, Ювженко, Бувалець, Бараннік, Копаніцин. Тренер: А Гришанович.
Голи: Курочка (15), Гаделія (47) – Бараннік (60). На 71 хвилині Гончар («Фортуна»)  не реалізував пенальті (штанга).

Пирятин зустрів лубенців, які за певних автообставин запізнилися на матч, чудовою прохолодною погодою. Зазначу, що на позитивний результат зустрічі підопічним тренера Анатолія Гришановича варто було і сподіватися. Адже до сусіднього Пирятина із різних причин змогли приїхати аж одинадцять (!) гравців команди. Цього разу не було на лаві запасних гравців жодного футболіста (мабуть, виною тому було випускні у школах).

 

Із перших хвилин поєдинку і до середини першого тайму ініціативою володіли господарі поля, які могли неодноразово результативно відзначитися – не пощастило у завершенні атак Олегу Проскурні, Андрію Медянику, Іллі Гаделії. Але, все ж, пирятинцям після стрімкої атаки вдалося відкрити рахунок у матчі – вдало прорвався повз захисні редути гостей Руслан Курочка і з подачі Олександра Шохи вколотив м’яча у сітку воріт Олександра Кулика – 1:0. Після цього господарі дещо «заспокоїлися» і вже лубенці мали значну перевагу. На початку другого тайму «швидкий гол» провів пирятинець Ілля Гаделія і господарі повели в рахунку – 2:0.

Але лубенці зовсім не знітилися і продовжували шукати голевого щастя біля воріт господарів. І воно не забарилося: невтомний Василь Бараннік вколотив смугастого у сітку воріт пирятинці з гострого кута. Далі був штурм воріт господарів у виконанні лубенців, але цього разу «не судилося» їм добитися позитивного рахунку – 2:1 перемога «Фортуни», яка у турнірній таблиці обійшла лубенців. Потрібно відзначити і гарну організацію матчу у порівнянні з Лохвицею, Хоролом, Гребінкою. Це заслуга очільника районної організації ВФСТ «Колос» і голови Федерації футболу району Сергія Плетіня. Юнаки: 1:1.

 

На завершення матеріалу про футбольний поєдинок хочу ще додати декілька моментів. Гадаю, що миргородський арбітр Сергій Ляшенко не вдало справлявся на полі зі своїми обов’язками. Особливо запам’яталося таке: у середині другого тайму гравець «Фортуни» Руслан Курочка відверто ударив в обличчя лубенця Станіслава Мокроснопа, а суддя винуватцю навіть жовтої картки не дав… І ще: наприкінці другої сорокап’ятихвилинки між фанатами обох команд на трибуні спалахнула сутичка і рефері чомусь зупинив гру на 4-5 хвилин…  До бійки не дійшло лише завдяки вправним діям Сергія Плетіня, очільника місцевої організації ВФСТ «Колос» і голови Федерації футболу району. А лише згодом коли все «вщухло» делегат-інспектор зустрічі Віктор Кузьменко, ледве знайшовши працівників правопорядку, направив їх на трибуни, де стався інцидент…

 

Цікаво пройшли інші матчі у групі «А». Хорольський «Металіст» вдома не зміг добитися позитивного результату у матчі з лідером групи ФК «Шишаки». Гості добилися чергової перемоги – 3:2. У переможців голи провели Ігор Загородній, Юрій Хоменко і Павло Кваша. Юнаки: 1:3.

У Червонозаводському місцевий «Харчовик» приймав гребінківський «Локомотив» і добився перемоги з рахунком 2:0. У господарів переможні м’ячі забивали Вадим Лесь і Віталій Мартинець. Юнаки: 2:0.

Результат іншого протистояння: «Прогрейн» (Глобине) – «Амарант» (Лохвиця0 0:0. Юнаки: 2:0.

Турнірна таблиця та календар матчів >>>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода