Кубок Полтавщини - 23-06-2013, 10:06 - sasa 171

Вийти на гру… щоб програти

Вийти на гру… щоб програти

У восьми населених пунктах області стартував перший попередній етап цьогорічного розіграшу Кубка Полтавщини з футболу. У трьох з дев’яти матчів кубковий переможець вирішувався у додатковий час.

Розіграш Кубку Полтавщини завжди мав статус особливих футбольних змагань. Команди, які не були лідерами у чемпіонаті області, часто діставалися кубкових вершин. Адже за «сліпим» жеребкуванням футбольні колективи, як кажуть «вирівнювалися» у класі. Останнім часом в обласній футбольній еліті учасників позмагатися за трофей було мало. Причина – відсутність коштів. Цього року новостворене керівництво Федерації футболу області вирішило задіяти у кубкових баталіях всі команди з вищої і першої ліг. І при цьому штрафувати тих, хто не візьме участь у кубковій боротьбі. Керівництво деяких команд за відсутністю належного фінансування просто змушено відіграти стартовий кубковий поєдинок і… програти, щоб далі не вести боротьбу у Кубку і не нести певні затрати. Сьогодні після перших цьогорічних кубкових поєдинків ми не будемо коментувати їх остаточні результати за певних причин. Просто любителів футболу вразять деякі результати матчів цього дня, але все, як кажуть, «по порядку».

 

Розпочнемо з невеликої сенсації (хоча у кубкових цьогорічних змаганнях це не дивина). Сільська команда із Селещини Машівського району «Елеватор» вдома дала справжній бій одному з лідерів першолігової групи «А»  ФК «Миргород» і перемогла своїх опонентів з рахунком 3:1. У переможців голами відзначилися Сергій Капустін, Віталій Черненко і Артем Кривошея. У переможених гол престижу провів Денис Василенко. Як зазначив представник селещенської команди «Елеватор» Віктор Патюк, на дебютний кубковий поєдинок він і його колеги «скидувалися» грошима на виконання обов’язків суддівської бригади. Тобто, місцеве фінансування на розвиток спорту в районі – відсутнє. Тренерський штаб команди проситиме коштів для подальшого утримання футбольної команди у очільника райдержадміністрації і голови сільської ради. Адже лозунг влади «Розвиток футболу в селах» не втілюється у життя… А вже наступної середи (26 червня) «Елеватор» за відсутності коштів приймає вдома команду «Прогрейн» (Глобине) у наступному етапі кубкового розіграшу…

На стадіоні «Авіамістечко» у Глобиному місцевий «Прогрейн» приймав команду «Вікторія» (Первозванівка). Основний час кубкових баталій завершився бойовою нічиєю – 2:2. А у додатковий час вирішальний гол Ігоря Шевченка приносить перемогу господарям – 3:2.

Найбільше м’ячів у кубковому старті було забито у Дейкалівці Зіньківського району, де місцева «Чайка» приймала відомий «Колос» з Кобеляк. Тут зафіксований рахунок 6:0 на користь господарів. М’ячі у переможців забивали Євген Домненко, Вадим Передирій, Олександр Жук, Анатолій Бояркін, Андрій Кальченко і Олександр Нижник.

У Хоролі місцевий «Металіст» приймав команду «Маяк» (Котельва). Основний час поєдинку не виявив переможця – 1:1, а у додатковий переможного успіху добилися гості – 4:2. У переможців хет-триком відзначився Дмитро Менчинський і один гол провів Дмитро Старокошко.

У Лубнах уболівальники чекали вдалого результату кубкового протистояння між ФК «Лубни» і командою «Харчовик» (Червонозаводське). Так воно і сталося – підопічні тренера Анатолія Гришановича здобули впевнену перемогу з рахунком 3:0. М’ячі забивали Станіслав Макросноп, Максим Козлов і Єгор Гончаренко.

Команда «Нива» (Кошманівка) вдома у впертій боротьбі добилася позитивного результату у матчі проти ФК «Рокита» – 1:0. Єдиний і переможний гол провів Сергій Потапов.

І, нарешті, про теж невелику сенсацію. Явний аутсайдер першолігової групи «Б» новосанжарський «Стандарт» переміг «Локомотив» (Гребінка). Основний час матчу завершився нульовою нічиєю, а у додатковий перемоги добилися господарі – 2:0.

Лохвицький Амарант поступився Шишакам ― 2:5. А ось друга команда Карлівки таки не з\’явилася на матч проти Фортуни з Кейбалівки. Так, що все рівно, як не хотіла федерація футболу Полтавщини одна неявка в кубкових матчах таки трапилася.

Матчі наступного раунду кубка Полтавщини відбудуться вже у середу, 26 червня.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода