Новини - 19-08-2015, 10:08 - sasa 209

Владислав Крат – володар Кубку України з велотриалу

Владислав Крат – володар Кубку України з велотриалу

У Києві відбувся заключний, 4-й етап Кубка України з велотриалу, за підсумками якого володарем почесного трофею став наш земляк Владислав Крат із Хорола, який у сезоні 2015 року здійснив \”золотий дубль\” – до звання чемпіона країни він додав й Кубок України.

Переможцем 4-го етапу став Владислав Черниш (Харків), який на кілька очок випередив Владислава Крата – саме ці двоє гонщиків представляли Україну на цьогорічних двох етапах Кубка світу з велотриалу (у Польщі та Австрії). Однак у генеральній класифікації Кубка України-2015 Владислав Крат мав мінімальну перевагу – за підсумками всіх 4-х етапів.

Наш земляк двічі перемагав на етапах (першому – в Енергодарі та третьому – у Хоролі) та двічі був другим на етапах (другому – у Львові та четвертому – у Києві). А харків\’янин Владислав Черних двічі був першим (Львів і Київ), одного разу другим (Хорол) та одного разу третім (Енергодар).

Трійка призерів Кубка України з велотриалу-2015 за підсумками 4-х етапів у номінації чоловіки-еліта набула такого вигляду: Владислав Крат (Хорол), Владислав Черниш (Харків), Ян Соколовський (Рівне).

У Києві після завершення 4-го етапу вже володар Кубка і чемпіон України Владислав Крат говорив: \”Траса для фіналу мені дуже сподобалася, оскільки це природні камені. Дошки, колоди, балки – це все теж добре, але вони не зрівняються з тим, що зроблено самою природою. Хоча, звичайно, якщо порівнювати з етапами Кубка світу, то наша траса трохи простіше, все-таки рівень учасників трохи нижчий. Але ми тільки починаємо. Ще буквально рік тому велотриалу в Україні взагалі не було. А зараз спільними зусиллями, завдяки роботі мого батька Олександра, підтримки Федерації велоспорту України та допомозі небайдужих людей ми вже дечого досягли. Будемо працювати\”.

Катерина БАБИЧ

Погода