Аматори - 05-05-2014, 09:05 - sasa 237

Владислав Петришин – кращий футболіст Лубен

Владислав Петришин – кращий футболіст Лубен

У Лубнах завершився міський референдум на визначення кращого футболіста міста 2013 року. Опитування традиційно проводили редакція обласного тижневика «Вісник» і дирекція стадіону «Центральний».

Референдум на визначення кращого футбольного гравця міста за підсумками його виступів протягом минулого сезону у тисячолітніх спортивних Лубнах проводиться вже в одинадцятий раз (започаткував його автор цих рядків). Нагадаємо, що лауреатами референдуму ставали: 2003 рік – Павло Куций, 2004 – Костянтин Шеремет, 2005 – Сергій Гайдук, 2006 – Ігор Юрченко, 2007 – Андрій Герасименко, 2008 – Андрій Загоруйко, 2009 – Андрій Загоруйко, 2010 – Володимир Величко, 2011 – Андрій Загоруйко, 2012 – Марк Гришанович.

Організатори референдуму цього року вирішили вищезгадане звання брати по двох критеріях – футболіст повинен мати міську приписку або захищати честь міста за команду у престижних змаганнях. А ще – не бралися до уваги лубенські гравці з команд майстрів – Владислав Ковтун («Гірник-Спорт» Комсомольськ), Сергій Каретник («Металург» Донецьк), Василь Голов’як («Металург» Запоріжжя). Опитування проводилось серед фахівців спорту, тренерів, спортсменів та уболівальників, в результаті якого і визначився лауреат звання «Кращий футболіст міста-2013». Потрібно було вказати трійку кращих гравців (І місце – 3 очки, ІІ – 2 очки і ІІІ – 1очко).

Отже, за підсумками референдуму найбільше очок (56) набрав Владислав Петришин, який був гравцем ФК «Лубни» у минулому році і захищав честь міста на престижних змаганнях. А сьогодні він виступає за ФК «Карлівка» з другої ліги майстрів. Він і став кращим футболістом міста минулого року. Друге місце посів півзахисник ФК «Лубни» Ігор Реутов (44 очки), який на сьогодні є гравцем вищолігової команди «Закарпаття» (Ужгород), а третім став гравець ФК «Лубни» Василь Бараннік, який набрав 35 пункти. Також, високе четверте місце в гравця ФК «Лубни» Андрія Загоруйка.

Крім вищезгаданих гравців в опитуванні до трійки кращих потрапляли імена лубенських футболістів – Максима Козлова, Олександра Кулика, Романа Романенка, Олексія Головка, Олександра Печарського, Арнольда Ебенгу, Сола Ламіне, Єгора Гончаренка. Гадаємо, що саме впевнена гра півзахисника Владислава Петришина на футбольному полі вивела його на перше місце і його помітили тренери команди майстрів. Хоча у минулому чемпіонаті області ФК «Лубни» не потрапив у трійку призерів і невдало зіграв у кубкових поєдинках, але задавав тон у футбольних обласних змаганнях.

Як повідомив Владислав Петришин, «гру мільйонів» він поважає і любить за те,  що футбол – найкращий і найвидовищніший вид спорту у всьому світі. А приз від головного редактора газети «Вісник» Людмили Бірюкової лауреат отримав на черговому офіційному домашньому поєдинку-відкритті ФК «Лубни» у чемпіонаті Полтавської області проти команди «Олімпія» (Савинці). Тренери, спортсмени і уболівальники міста вітають Владислава зі званням лауреата «Кращий футболіст Лубен-2013» і зичать йому міцного спортивного здоров’я, подальшої вдалої гри у чемпіонаті України серед команд другої ліги.

Візитна картка лауреата. Владислав Петришин. Амплуа: півзахисник. Народився 15 лютого 1995 року в м. Черкаси. З 2008 по 2012 рік грав за команду «Молодь» (Полтава). Перший тренер: Сергій Ходирєв. У 2012 році в складі  команди «Славутич» (Черкаси), де тренером був Євген Усенко, став срібним призером юнацького чемпіонату України. У 2013 році захищав честь міста за ФК «Лубни» у чемпіонаті області з футболу серед команд Першої ліги (тренер Анатолій Гришанович). З 2014 року – гравець ФК «Карлівка» (тренери Сергій Лукаші Сергій Ходирєв). Не одружений. Друзі: Олександр Печарський, Василь Глов’як. Хоббі: футбол.               

                                                                       
Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода