Волейбол - 14-06-2012, 10:06 - sasa 133

Володимир Дорош: \”Найстабільніше за всіх у клубі грав я…\”

Володимир Дорош: \”Найстабільніше за всіх у клубі грав я…\”

Як відомо, для лубенського СК «Фаворит» останній виступ в українській Суперлізі був найуспішнішим – бронзові нагороди змагань. Сезон завершений, у волейболістів настала перерва, але клубна робота у «Фавориті» триває. В цей період, напевно, більше запитань ніж відповідей: що далі, які зміни відбудуться в команді, в українському волейболі? На деякі запитання любителів волейболу Полтавщини відповідає президент СК «Фаворит» Володимир Дорош:

– Нещодвно в Луцьку відбувся XVII звітно-виборчий Конгрес Федерації волейболу України. Одним з багатьох важливих питань порядку денного були вибори президента ФВУ. Я виступав першим з чотирьох кандидатів. Ознайомивши всіх присутніх зі своєю програмою, я зняв свою кандидатуру на користь іншого кандидата – президента ВК «Кримсода» Олександра Нечаєва. За підсумками голосування делегатів Конгресу ФВУ Володимир Туровський знову обраний на посаду президента Федерації волейболу України. За його кандидатуру віддано 43 голоси, за Олександра Нечаєва – 30, за Дениса Мельникова – 4. В голосуванні прийняли участь 77 делегатів. 

 

Після цього був затверджений склад виконкому ФВУ, який залишився без змін, а також проект бюджету ФВУ на 2013 рік. На цьому роботу XVII Звітно-вибочого Конгресу ФВУ було закрито. Коротко (лише тезами) про свою команду. Навчально-тренувальні збори команди будуть у встановлений час. Де – це питання до тренерів, але не обов’язково в Криму. Щодо гравців, то я всім запропонував залишитись, але це справа кожного професійного спортсмена. В новому сезоні буде нова волейбольна форма. Свій зал в Лубенській ДЮСШ ми тільки проектуємо і плануємо розпочати будувати вже новий наступного року. До речі, він буде кращим в Україні. Міський голова Лубен Олександр Грицаєнко нещодавно проводив нараду по поверненню команди в Лубни і це питання незабаром вирішиться. Крім мене і мера всі проти реконструкції залу за мої кошти. Щодо автобуа для команди, то він незабаром з’явиться (мабуть, «МАН»). Найстабільніше за всіх в клубі грав я, бо все було профінансовано…

 

Наступного року Павло Перетятько у «Фавориті» вже не буде грати, а буде одним з тренерів команди. Гравці самі вибирають собі подальшу дорогу в житті. Одне знаю, що Сергій Пономаренко і той же Павло Перетятько будуть в клубі. Лікар у нас класний, відомий в Україні і він залишиться з командою. Навчально-тренувальні збори будуть там, де вирішить тренерський штаб, який у нас є і, повірте, не поганий. Наступного сезону ми реально будемо або перші, або другі. А ще цього року нам потрібно вдало дебютувати у Єврокубках. Для цього потрібні трохи інші виконавці і вони у нас будуть, навіть якщо прийдеться полетіти в Бразилію… Вже сьогодні тренери «Фавориту» проводять певну селекцію, як і всі наші колеги. Це наше право і обов’язок сформувати команду для нових досягнень. Склад колетиву буде відомий до серпня цього року. Наостанок, я вдячний всім тим, хто протягом важкого сезону підтримував команду, вірив в неї, допомагав у наших перемогах і сходженні на «бронзову вершину»!

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода