Аматори - 04-08-2010, 12:08 - sasa 403

Вольова перемога \”Зефір-ПластиКому\”

Вольова перемога \”Зефір-ПластиКому\”

3 серпня на стадіоні в Розсошенцях відбувся черговий матч першості Полтави з футболу, в якому зустрілися місцевий футбольний клуб Розсошенці та Зефір-ПластиКом.

Зефір-ПластиКом – Розсошенці – 4:2

Перед цим матчем команди поряд знаходилися у турнірній таблиці. “Розсошенці” ділили з “Зенітом” другу сходинку, а слідом йшов “Зефір-ПластиКом”. Тому матч обіцяв бути цікавим і безкомпромісним. Забігаючи вперед скажу, що таким він і видався.
Не дивлячись на спекотну погоду, команди жваво розпочали матч. І вже на початку обмінялися небезпечними випадами. Спочатку Роман Сідько після небезпечного удару господарів (номінально господарями були футболісти “ПластиКому”) перевів м’яч на кутовий, а згодом гості відповіли неточним ударом. Та саме розсошани рахунок і відкрили. Олексій Тарута пострілом з лінії штрафного майданчика на 13-й хвилині розмочив ворота Хуголя. Одразу ж гості могли рахунок подвоїти та удару головою Миколаєнка забракло влучності. Оговтавшись до середини тайму, почали небезпечно атакувати “зефірівці”. На 24-й хвилині Коломієць вийшов віч-на-віч із Сідьком, але переграти Романа йому не вдалося. Через чотири хвилини Денис Синчук обігрався “в стінку” з партнером і вийшовши на ударну позицію поцілив у стійку. На 30-й хвилині Гриценко з вигідної позиції пробив у голкіпера. Ще за десять хвилин Синчук зі штрафного – у руки Сідька. За п’ять хвилин до закінчення нагадали про себе “Розсошенці”. Микола Федоришин метрів з двадцятип’яти перевірив пильність голкіпера “Зефіру”.

Друга половина розпочалася з атак господарів, які щосили намагалися зрівняти рахунок. Спочатку Синчук з кута штрафного перевірив Сідька, а в  наступній атаці “Зефір” відновив рівновагу. Коломієць прорвався правим флангом і прострілив у воротарську, де вдало на випередження зіграв Сергій Бондаренко – 1:1. Одразу “Розсошенці” могли знову вийти вперед – Гузенко б’є із-за меж штрафної – Хуголь перевів м’яч на кутовий. У середині тайму вже “Зефір” мав змогу вийти вперед. Гриценко скористався помилкою захисників “Розсошенців” і метрів з одинадцяти сильно пробив у поперечину. “Не забиваєш ти …” – спрацювало старе футбольне правило. Подробаха на швидкості увійшов у штрафну і влучно вистрілив у ближній кут. Тільки-но розігравши м’яч з центру, захисники “ПластиКому” помилилися і Борсало втік на побачення з кіпером. Володимир хотів перекинути Хуголя, проте перекинув і воротаря, і ворота. Як виявиться далі – це стане чи не ключовим епізодом матчу. У наступній атаці Бондаренко робить дубль і тим самим зрівнює рахунок. Пішла відкрита гра. Подробаха б’є головою – поруч зі стійкою. За п\’ятнадцять хвилин до закінчення Гриценко увійшов у штрафну гостей і був грубо збитий захисниками. Свисток арбітра мовчить, а гра продовжується, не дивлячись на те, що Сергію потрібна допомога. Господарі заробляють право на кутовий. Денис Синчук подає на ближню штангу, де м’яч у сітку проштовхнув Коломієць. 3:2 – попереду вже футболісти “ПластиКому”. Непоганий шанс зрівняти рахунок мав Остапенко, накрутивши захисника, він пробивав у ближній кут – Хуголь відбив. У відповідь Гриценко обіграв двох захисників і метрів з чотирнадцяти пробив, але Сідько зреагував. На останній хвилині “Розсошенці” заробили кутовий. Вся команда пішла на штурм. Подача. Михайло Бондаренко пробиває головою – Хуголь. М’яч відскакує до Тарана, який знаходиться в двох метрах від лінії. Здавалося м’ячу просто нікуди діватися, однак удар Віталія знову блокує “полтавський Бартез” Роман Хуголь. Одразу ж “Зефір” створив швидкий відрив і Гриценко, утікши від двох захисників, поставив жирну крапку у матчі. 4:2 – вольова перемога “Зефір-ПластиКому”.

Погода