Кубок Полтавщини - 07-07-2014, 09:07 - sasa 163

Вольова перемога Зеніта

Вольова перемога Зеніта

«Колос» (Кобеляки) – «Зеніт» (Калайдинці) 1:2 (1:0).
Кубок області. Попередній етап. 5 липня. Кобеляки. Стадіон «Колос». 153 глядачі. +27С.
Судді: А. Харахайчук, Я. Опришко, М. Коробко (усі – Кременчук).

Делегат-інспектор: О. Єрмакова (Полтава).
«Колос»: Нестеренко, Савченко (Янковський, 58), Солошенко, Смірнов, Філіпов, Постольник, Пишита, Лупинос, Галаган, Волочай (Ломаков, 66), Маньківський (Койнаш, 72). Тренер: О. Янковський.
«Зеніт»: Четверіков, Латенко (Ященко, 39), Бортнік, Кірпіченко, Пархоменко (Гриценко, 64), Даценко, Гайдук, Яцько, Рева (Голубенко, 61), Михайленко (Нечипоренко, 46), Шевченко. Тренер: С. Бортник.
Голи: Лупинос (30) – Кірпіченко (67, з пенальті), Шевченко (86).

Райцентр Кобеляки зустрів нас сонячною і теплою погодою. І хоча цього дня святкувалося Івана Купала, бажаючих подивитися цей матч було чимало.

Спостерігаючи інші поєдинки за участю «Зеніта», зазначу, що перший тайм цього протистояння був одним з найгірших за участю калайдинцівців. Господарі теж не створили гострих голених моментів біля воріт гостей, але чомусь більше прагнули до позитивного результату. І, врешті, цього і добилися: на 30 хвилині метрів з 35 завдав удару ветеран команди Сергій Лупинос і голкіпер лубенців Євген Четверіков чомусь не був готовий до цього – 1:0.

Після перерви, відповідних замін і належної «прочуханки» від тренера Сергія Бортніка в гостей гра дещо перейшла на користь сильніших (за підбором виконавців) зенітівців. Спочатку явно збивають у штрафній господарів Дмитра Нечипоренка і пенальті чітко виконує Роман Кірпіченко – 1:1. А свій особистий клас наприкінці зустрічі демонструє невтомний нападник зенітівців Валентин Шевченко, який у своєму стилі обіграв кількох захисників суперника і вправно вколотив переможного м’яча у сітку воріт господарів. Заслужена перемога з мінімальним рахунком 2:1 гостей, яка вивела їх до 1/8 кубкового фіналу.

Результати інших кубкових протистоянь попереднього етапу:

«Фортуна» (Кейбалівка) – «Харчовик» (Червонозаводське) 5:2

Дещо несподіваний результат цього поєдинку, адже у Червонозаводському, що на Лохвиччині, була рівна і нічийна гра, яка не передбачала такого розгромного результату у Пирятині. Але цього дня господарям просто «фортунило» і вони забивали все. Авторами голів стали Ілля Гаделія, Андрій Дюжов, Андрій Медяник, Богдан Курбіта і Андрій Букша.

Також відбулися матчі-відповіді першого попередньо раунду.

«Псел» (Гадяч) – «Дукат» (Селещина) 2:1. Перший матч: 1:1.

«Стандарт» (Нові Санжари) – ФК СГМ «Рокита» – 1:3. Перший матч: 2:3.

Отже, 12 липня відбудуться вже матчі 1/8 фіналу. Однак, 13 липня ще зіграють свій поєдинок попереднього раунду  у Гадячі місцевий «Псел» і «Світанок» (Заріг).

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода