Новини - 17-11-2021, 08:11 - admin 3882

Воротар «Ворскли» все ще може зіграти на Чемпіонаті Світу

Дмитро Різник провів вирішальний матч групового раунду відбору до ЧС-2022 проти Боснії й Герцеговини в запасі.
Воротар «Ворскли» все ще може зіграти на Чемпіонаті Світу

Учора завершилася групова стадія відбору до Чемпіонату Світу з футболу 2022-го року, який відбудеться в Катарі.

Перед заключним туром у групі D збірна України вже втратила шанси на те, щоб посісти перше місце й вийти до фінального раунду напряму. Більше того, підопічні Олександа Петракова могли залишитися навіть без другого місця, яке давало право спробувати пробитися на Чемпіонат Світу через сито плей-офф.

Розклад був наступним. Україні потрібно було перемагати на виїзді Боснію і Герцеговину й сподіватися, що в паралельному матчі Фінляндія не зможе обіграти Францію, яка достроково посіла перше місце й не мала турнірної мотивації.

До Сараєво в складі національної збірної відправився основний воротар полтавської «Ворскли» Дмитро Різник. Він потрапив до заявки, однак на полі так і не з’явився. Пост номер один тренери довірили динамівцю Георгію Бущану.

У підсумку все для нашої команди склалося добре. Україна обіграла Боснію і Герцеговину з рахунком 2:0 за рахунок голів Зінченка й Довбика. А в паралельному матчі Франція завдала поразки фінам. Таким чином, команда Петракова посіла друге місце й випробує свою удачу в плей-офф.

Відзначимо, що в цьому відбірному циклі потрапляння на Чемпіонат Світу через плей-офф суттєво ускладнилося. Тепер потрібно обігрувати не одного суперника, а відразу двох. З урахуванням того, що Україна при жеребкуванні буде серед несіяних команд, цілком імовірний розклад, при якому необхідно буде пройти відразу дві топ-збірні. Серед команд, що посіли другі місця, діючий чемпінат Європи Італія, Португалія, Швеція та Шотландія.

Фото – Прес-служба УАФ

Погода