- 05-10-2015, 09:10 - sasa 173

Воротарське прокляття Ворскли

У цьому сезоні за "Ворсклу" зіграло вже чотири голкіпери.
Воротарське прокляття Ворскли

Ян Вічний став четвертим номінальним голкіпером Ворскли, який вийшов за основний склад команди.

Зазвичай 2-3 голкіпери в сезоні вважається нормою для будь-якої команди, а коли більше – неординарна подія.

Якщо врахувати ту обставину, що в матчі Ліги Європи в Жиліні ворота захищав Арменд Даллку, то взагалі виходить 5 футболістів, які стояли на стражі воріт команди цього сезону, сезону, який ще навіть не добіг свого екватору.

Саме матчі з Жиліною відправили на лікарняний Станіслава Богуша та Дмитра Непогодова. Із Шахтарем дебютував в основі Олександр Ткаченко і ось у матчі з Динамо обставини подарували шанс зіграти вперше за біло-зелених Яна Вічного. Цікаво, що 18-річний Вічний до цього провів лише 2 матчі за молодіжний склад ворсклян і 21 за U19.

Цікаво, що в історії Ворскли були три сезони, коли протягом сезону виступало 4 голкіперів. У сезоні 1987 року в українській зоні другої ліги чемпіонату СРСР (а тоді у сезоні команда зіграла 52 матчі) грали Іван Фельде (4 матчі), Віталій Толмачов (14 матчів), Олексій Швойницький (11 матчів), Олег Моргун (27 матчів). У сезоні 1993/1994 у першій українській лізі виступали Віктор Консевич (7 матчів), Микола Збарах (13 матчів), Олег Стороженко (18 матчів), Олександр Супрун (2 матчі). У сезоні 2004/2005 у вищій українській лізі грали Сергій Долганський (6 матчів), Андрій Пятов (1 матч), Віталій Постранський (12 матчів), Дмитро Стойко (10 матчів).

Однак у тих сезонах зміна голкіперів пов’язана більше з ротацією складу. Наразі ж у Ворскли три воротаря вибули через травми. Не інакше як воротарське прокляття виходить для Ворскли.

Погода