Останні новини - 14-05-2012, 06:05 - sasa 174

\”Ворскла\”-2011/12: усе найцікавіше

\”Ворскла\”-2011/12: усе найцікавіше

От і закінчився черговий сезон. Се­зон, який подарував уболівальникам полтавської команди чимало позитив­них емоцій. Сезон, який став для \”Ворскли\” вперше за багато років од­ним із найдовших і найвиснажливіших. Сезон, який подарував Полтаві групо­вий раунд Ліги Європи. Сезон, який за­лишив чимало запитань, на які так і не має відповіді. Тому хотілося б згадати миттєвості сезону 2011/2012. Те, що за­пам\’яталося найбільше, про що говори­лося найбільше, матчі і події, які викли­кали найбільший резонанс.

 

МАТЧІ, ЯКІ НЕ ЗАБУВАЮТЬСЯ

Серед великої кількості матчів, які зіграла \”Ворскла\” протягом сезону, є такі, які запам\’ятаються надовго. У чемпіонаті – це домашні матчі проти до­нецького \”Металурга\”, де біло-зелені показали шалений темп і результативну гру – 4:2, перемога \”на жилах\” проти \”Таври\”, коли команда в останні три хви­лини вирвала перемогу – 3:2, а також матч у Харкові, де був провал у першо­му таймі, а потім яскраве перевтілення після перерви, фантастичний гол Безуса і врятована нічия – 2:2. Але безпереч­но, матч у Бухаресті запам\’ятається на­завжди. Саме гра з румунами стала історичною для ворсклян, відкривши їм вперше в історії шлях до групового ра­унду Ліги Європи.

 

\"Ворскла

 

ОЛЕГ БАРАННИК: «ПРИВІТ, ЄВРОПО!»

Історія твориться на очах \”Ворскла\” вийшла до групового раунду Ліги Європи, обігравши в чудовому стилі динамівців з Бухаресту – 3:2. А мо­лодий нападник \”Ворскли\” Олег Баранник став справжнім героєм поєдинку проти румунського \”Динамо\”. Вий­шовши на заміну в другому таймі, Олег вже через вісім хвилин відзна­чився забитим голом. А потім, оформивши дубль, остаточно похо­вав надії динамівців на позитивний результат двораундової дуелі. До речі, ці м\’ячі стали дебютними для Баранника у складі першої команди \”Ворскли\”. Після такого яскравого матчу тренер \”біло-зелених\” Мико­ла Павлов поговорив із президен­том полтавців щодо підвищення зарплати молодому футболістові, а Павло Яковенко вперше викликав форварда в розташування мо­лодіжної збірної Україні.

 

\""А

 

«БІЛО-ЗЕЛЕНИЙ» МАГАЗИН

Відтепер \”Ворскла\”, як і більшість клубів світу, які шанують свого уболівальника, має свій влас­ний магазин футбольної атрибути­ки – фан-шоп \”Fап&Рlау\”. Про це багато говорили і не один рік обіця­ло керівництво клубу, але тривалий час нічого не могло зрушити з мерт­вої точки. І ось він, не побоюсь цього слова, історичний момент для Полтави настав. У день першої офіційної до­машньої гри 2012 року з \”Кривбасом\”, 4 березня, \”Fап&Рlау\” урочисто відчинив свої двері. Відтепер кожен охочий змо­же прямо біля стадіону (він знаходиться ліворуч від центрального входу) купити продукцію з символікою улюбленого клубу. Мрії фанатів здійснюються. Мож­ливо, колись керівництво клубу зверне увагу й на свій стадіон і зробить при­сутність уболівальників бодай трішечки комфортнішим…

 

\"Fan&Play

 

ДИВНІ «ГІРЧИЧНИКИ»

Згадаємо, як в Одесі з 80 по 88 хви­лини \”гірчичники\” отримали Даллку, Маркоскі і Ребенок. За дивним збігом обставин, усі троє пропустили домаш­ню гру 25-го туру проти донецького \”Шахтаря\”. А ось як прокоментував от­римані футболістами жовті картки Ми­кола Павлов: \”Я коли побачив такі попе­редження – це шок. У чому причина? Нерви! Гравці підвели команду. Вони обов\’язково будуть оштрафовані!\”. Нав­мисними чи ні були такі дії ворсклян? З цього приводу Павлов відмовився дава­ти свої коментарі: \”Не задавайте дурних питань! До побачення!\”

 

\"Чорноморець

 

ПЕРШОКВІТНЕВИЙ ЖАРТ

Матч 25 туру \”Ворскла\” – \”Шахтар\” усі чекали з нетерпінням.  Ще б пак! Біло-зелені могли відібрати очки у гірників, які мчали на всіх парах до чер­гового чемпіонства. Але не так сталося, як гадалося. \”Ворскла\” капітулювала перед чемпіоном без боротьби. Навіть уболівальники на стадіоні, який вперше за останні роки був заповнений майже на половину, не примусили хлопців зіграти у футбол, як вони вміють і мо­жуть. Що це було: першоквітневий жарт чи щось інше – судити важко. Як казав президент України: \”А остальное доду­майте сами…\”

 

\"Першоквітневий

 

ЯНУЗІ – КРАЩИЙ БОМБАРДИР

Сталося! Нарешті за 14 років ворскляни змогли перевершити рекорд Сергія Чуйченка і подолати позначку в 19 забитих м\’ячів в елітному дивізіоні. Це вдалося форварду біло-зелених, ал­банському легіонеру Ахмеду Янузі. Ста­лася ця надзвичайна подія 4 березня 2012 року. У матчі з \”Кривбасом\” гол Ах-меда на 80-й хвилині з пенальті приніс не тільки перемогу полтавцям – 2:1, але й ознаменував історичний факт – ре­корд Чуйченка впав. На кінець сезону Янузі підняв планку результативності до 22 голів. Найближчий переслідувач ал­банця – серб Йован Маркоскі, на рахун­ку якого ті ж таки 19 забитих голів. У Ро­мана Безуса – 14 влучних ударів за \”Ворсклу\” в елітному дивізіоні.

 

\"Ахмед

 

Олександр СТАДНИЧЕНКО

Погода