- 07-05-2016, 09:05 - Націоналіст 179

«Ворскла» бере реванш у «Зорі» за поразку в першому колі

«Ворскла» бере реванш у «Зорі» за поразку в першому колі

Матч 25-го туру між «Зорею» та «Ворсклою» за великими рахунком не мав турнірного значення. Ні, теоретична можливість обійти луганчан у полтавців усе ж була. Але для цього крім перемог в останніх двох матчах і поразок конкурента потрібно було забивати дуже багато голів. Адже саме різниця м’ячів приймається до уваги в першу чергу при рівності очок. А вона є набагато кращою саме у підопічних Вернидуба.

 

Матч розпочався з традиційної розвідки, тому гол номінальних господарів виглядав не надто логічним. Утім гравці «Зорі» на нього заслужили. Вони робили все на долі секунди швидше за суперника. Спочатку передача у штрафний майданчик, а потім і удар зльоту від Будківського. Даллку не встиг завадити супернику, а Непогодов – зреагувати, адже до воріт було дуже близько. Йшла 12 хвилина матчу… Складно сказати, чи був у гольовому моменті Арменд уже травмований, чи ні. Але через вісім хвилин він змушений був залишити поле, поступившись місцем Чеснакову. 

 

Після голу малюнок гри змінився несуттєво. «Зоря» атакувала більше, але до реально гострих моментів справа не доходила. У полтавців же попереду не виходило абсолютно нічого. Лише одного разу Микита Шевченко серйозно похвилювався, але удар Дитятьєва після подачі кутового мети не досяг.

 

У перерві, скоріш за все, в роздягальні ворсклян відбулася справжня чоловіча розмова, адже вже з першої секунди другого тайму ми побачили команду, налаштовану атакувати й здобувати необхідний результат. І це дало свої плоди вже на 47-й хвилині. Після навісу з лівого флангу м’яч заметався по штрафному майданчику луганчан і вирішальну крапку в епізоді поставив Хльобас, пробивши під поперечку – 1:1.

 

Буквально через кілька хвилин «Ворскла» могла виходити вперед. Той же Хльобас вискочив з-за спини захисника і замикав передачу Андрія Ткачука, але Шевченка підстрахував каркас воріт.

 

Оговтавшись після ударної п’ятнадцятихвилинки гостей, «Зоря» таки нарешті згадала хто господар поля і прибрала ініціативу до своїх рук. Найреальніший момент вийти вперед підопічні Вернидуба втратили після розіграшу штрафного. З ударом Любеновіча впорався Непогодов, але відбив м’яча перед собою. А там вже на нього чатував Каменюка. Удар Микити хоч і наносився практично впритул, але вийшов безхитрісним – прямо у воротаря. Непогодов затис «смугастого» ногами на лінії воріт, що стало спокусою для гравців «Зорі» забити гол разом з кіпером. У результаті на полі виникла невеличка сутичка, але пристрасті швидко вщухли.

 

Розв’язка ж матчу відбулася на 85-й хвилині. Усе вирішила індивідуальна майстерність Шиндера. Антон дотягнув м’яча до штрафного майданчика і вимусив суперника сфолити. Рік тому у подібному епізоді суддя не наважився призначити пенальті, але цього разу рішення було іншим. Вирок чітко виконав сам «постраждалий» – 1:2.

 

За мить інтриги останнім хвилинам вирішив додати Сапай, коли заробив другу жовту картку і відправився відпочивати. Втім, останні хвилини «Ворскла» провела спокійно і без паніки, не давши луганчанам створити практично жодного небезпечного моменту.

 

У підсумку маємо вольову перемогу підопічних Василя Сачка над хорошим суперником, за що команду варто похвалити. Тепер головною інтригою залишається те, в якому складі команда підійде до матчів Ліги Європи. У багатьох гравців закінчуються контракти, а в Шиндера і Хльобаса – орендні угоди.

 

Олександр Полтавець

Погода