Ретро - 01-08-2015, 04:08 - sasa 195

Ворскла – Дніпро: перший полтавський

Ворскла – Дніпро: перший полтавський

Полтавські і дніпропетровські команди вперше зійшлися між собою 1957 року.

Тоді полтавська команда носила назву Колгоспник, а дніпропетровська – Металург і грали обидві у класі Б (другий дивізіон) чемпіонату СРСР. Перший матч між суперниками відбувся 25 квітня у Дніпропетровську де господарі поля легко здолали дебютанта класу Б полтавців із рахунком 4:0. А ось матч у Полтаві виграв Колгоспник – 1:0. Про це й матч згадала навіть обласна газета \”Зоря Полтавщини\”, яка у ті роки не дуже багато місця приділяла уваги футболу.

Перемога полтавців

У неділю на полтавському стадіоні \”Колгоспник\” відбулась чергова гра на першість СРСР з футбола серед команд класу \”Б\”. Господарі поля приймали лідера другої зони ― команду \”Металург\” (Дніпропетровськ).

Зустріч була цікавою. Полтавчани, які за останній час поліпшили свою гру, будь-що намагалися взяти реванш за поразку в першому крузі. Гра проходила в швидкому темпі. То біля одних то біля других воріт виникали гострі моменти. Та перший тайм закінчився без результату.

Друга половина гри почалась атаками гостей. їх нападаючі виходять до воріт полтавчан, але захисники Нікітін, Хижняк і Борисов, які добре провели цю зустріч, ліквідують небезпеку. Окремі гравці \”Металурга\” починають зловживати. За порушення, правил гри суддя призначає одинадцятиметровий удар, який чітко реалізує Пельчарський (№ 5). Гра закінчилась перемогою \”Колгоспника\” з рахунком 1:0.

М.Бердичевський
\”Зоря Полтавщини\” № 154 (7832), 6 серпня 1957 року (вівторок).

Погода