- 20-05-2011, 07:05 - sasa 156

\”Ворскла\” фінішує шостою!

\”Ворскла\” фінішує шостою!

Карпати – Ворскла – 5:2

Голи: Тарасенко, 27 (пен.), Бідловський, 29, 65, Яремчук, 32, Конкольняк, 90+2 – Рябушко, 77, Потапенко, 83.

Арбітр – Дмитро Кутаков (Бровари).
Асистенти – Микола Левко (Чернівці), Віталій Дем’яненко (Мукачеве).
Четвертий арбітр – Ярослав Біць (Львів).
Інспектор ФФУ – Євген Геренда (Калуш).
«Карпати»: Данкович (Лазарський, 90+2), Ільчишин, Тарасенко, Подоляк, Гірський (Загідулін, 46), Гордійчук (Біловус, 72), Костевич (Конкольняк, 80), Яремчук, Прошенко (Покладок, 61), Омельченко (Толочко, 67), Бідловський (Загідулін, 69).
Головний тренер – Роман Толочко.
«Ворскла»: Бурдейний, Матвєєв, ткачук, Лешко, Вовкодав, Пердута (Ільчиш, 90+2), Василенко (Радченко, 73), Курелєх (Саркісян, 70), Бацула (Шмиголь, 77), Рябушко, Громов (Потапенко, 46).
Запасний: Лавренюк.
Головний тренер – Сергій Свистун.
Попередження: Ільчишин, 37, Прошенко, 45, Чумак, 66, Данкович, 78 – Василенко, 19, Матвєєв, 27.

20 травня. Львів. Стадіон СКА. Сонячно, +27°С


Молодіжний склад провів останній матч сезону. У Львові підопічні Сергія Свистуна поступилися \”Карпатам\” – 2:5 і в підсумку фінішували на шостому місці. Оскільки київська \”Оболонь\” не змогла вдома обіграти \”Металіст\” – 1:1. Цікаво, що й основний склад полтавців має шанси фінішувати шостими. Для цього підопічним Миколи Павлова достатньо завтра просто не програти львів\’янам.

 

Як і слід було очікувати, «Карпати» з перших хвилин захопили ініціативу і завдяки більш якісному контролю над м’ячем мали помітну територіальну перевагу. Втім, «Ворскла» була до цього готова і одразу дала зрозуміти, що немає нічого проти, аби грати другим номером на контратаках. Однак до по-справжньому гольових моментів по 26-ту хвилину включно справа не доходила ні біля одних воріт, ні біля інших.

Зате у наступні шість хвилин глядачі стали свідками одразу трьох голів. Причому всі три м’ячі влетіли у ворота полтавчан. Спочатку Бідловський довгою діагоналлю справа вивів у прорив Яремчука. Форвард зліва увірвався в карний і практично вискакував на очне побачення з воротарем. В цей момент його й підчепив правий захисник гостей Матвєєв. Арбітр матчу Дмитро Кутаков з Броварів без вагань вказав на точку. Пенальті був настільки очевидний, що жоден з гравців «Ворскли» і не заперечував. Вирок судді взявся виконувати капітан «Карпат» Тарасенко, який є штатним пенальтістом команди. Пробив він у правий від Бурдейного кут. Той щоправда вгадав напрям удару, але відбити його не зміг – постріл був надто сильним – 1:0.

В наступній атаці Бідловський продемонстрував, що він вміє не тільки робити довгі передачі, а й класно бити з далекої відстані. Отримавши м’яч практично на тому ж місці, з якого він зробив передачу на Яремчука, Володя з лівої пробив у дальній верхній кут. Бурдейний у відчайдушному стрибку намагався врятувати ситуацію, але всі його зусилля виявилися марними – 2:0.

А ще за три хвилини Бідловський виявив неабияку індивідуальну майстерність. Отримавши круглого на правому фланзі атаки, він прокинув його повз одного захисника і увійшов у карний майданчик, де за рахунок рухів корпусом обіграв ще одного оборонця і пробив. З його ударом кіпер впорався, але першим на добиванні був Яремчук, який у боротьбі із захисником проштовхнув м’яч у сітку – 3:0.

Повівши в рахунку 3:0, карпатівці трохи скинули оберти, а ворскляни до завершення першого тайму приходили до тями після трьох, висловлюючись боксерською термінологією, нокдаунів. Тож до перерви голів глядачі більше не побачили.

Після відпочинку «Карпати» продовжували контролювати гру, але діяли спокійно, що дозволяло «Ворсклі» відбивати їхні атаки. І все ж на 65-й хвилині гості знову змушені були розпочинати гру з центра поля. Цього разу вже Яремчук з лівого флангу виконав довгу діагональ на Бідловського. Але карпатівця випереджав кіпер гостей, який був першим на м’ячі. Однак Бурдейний, намагаючись вибити м’яч, зіграв надто вже незграбно і в результаті круглий рикошетом від голови Бідловського затріпотів у сітці – 4:0.

Треба віддати належне підопічним Сергія Свистуна, які навіть за розгромного рахунку не опустили рук і намагалися принаймні забити гол престижу. І їхні зусилля були винагороджені. Причому двічі. Щоправда в обох випадках не обійшлося без допомоги карпатівців. Спочатку на 77-й хвилині Біловус, який п’ять хвилин перед тим вийшов на заміну замість Гордійчука, на рівному місці послизнувся у власному карному майданчику і падаючи, зіграв рукою. Пенальті реалізував Рябушко. Зазначимо, що Данкович вгадав напрям удару, але нападник «Ворскли» поцілив у саму ліву «шістку» і воротар не дотягнувся до м’яча. А за шість хвилин інший форвард полтавчан Потапенко, який у перерві замінив Громова, з лівого флангу у боротьбі з Ільчишиним виконув передачу верхом. Однак м’яч пішов по якійсь хитрій траєкторії і в результаті залетів «за комірець» Данковичу, який, схоже, загубив ворота.

З одного боку рахунок 4:2 повернув гостям віру в можливість досягнення позитивного результату, а з іншого – вніс нервозність у гру господарів. Полтавчани почали відчайдушно атакувати ледь не всією командою. Однак більше голів у ворота «Карпат» їм забити не вдалося. Натомість підопічні Романа Толочка вже в компенсований час зуміли збільшити свою перевагу в рахунку до трьох голів – 5:2. Красень-гол ударом метрів з 23-ох забив Конкольняк. Зазначимо, що успіху досягла його третя спроба. А двом першим, також доволі потужним пострілам, трохи забракло влучності – круглий проходив вище поперечки, повідомляє офіційний сайт \”Карпат\”.

Погода