Останні новини - 16-03-2013, 02:03 - sasa 161

\”Ворскла\” готує сюрприз \”Динамо\”?

\”Ворскла\” готує сюрприз \”Динамо\”?

Динамо – Ворскла
17 березня. Київ. НСК “Олімпійський”. Початок о 17.30.
Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Пряма трансляція на каналі “2+2”.
Дивитися матч он-лайн
Прогноз – 3:1

Безвиграшно-безгольовий кошмар для “Ворскли” триває. У неділю підопічним Сергія Свистуна доведеться зіграти з віце-чемпіоном країни – “Динамо”. І хоч, наразі, столична команда грає доволі непередбачувано, схоже сподіватися ворсклянам на вдалий результат в Києві буде вкрай важко.

“Ворскла” продовжує мінімально програвати і при цьому команда не те, що не забиває, але й практично не загрожує воротам суперників. Про проблему нападників вже сказано-переказано, але поки що не видно, щоб тренерський штаб ворсклян шукав якісь шляхи виходу з цієї ситуації. Два весняні поєдинки стартовий склад біло-зелених був схожий як під копірку, і навіть тих кого змінювали був як по-плану.

У матчах із “Чорноморцем” і “Шахтарем” на вістрі атаки полтавців діяв Громов, але з функціями чистого форварда, на жаль, Артем не справляється. Ну не його це місце і все. Не відомо, чи змінить склад Свистун в третій грі весни, але те, що щось змінювати потрібно ― скаже будь хто. Можливо, слід спробувати попереду випустити Чичикова? Олексій у матчі молодіжних складів забив донецькому “Шахтарю”, а цього тижня в спарингу з “Полтавою” зробив дубль. Тим паче не треба забувати, що Чичиков колись був вправним забивним форвардом. Тому може Олексію дати ще один шанс. Принаймні гірше, як вже не має бути…

Що може допомогти “Ворсклі” досягти бодай нічиї в Києві? Єдине що можна зробити в цій ситуації, так це надійно зіграти в обороні, зробити своєрідний “Сталінград” динамівському нападу. Пам\’ятаєте, як за часів Віктора Носова така тактика приносила бажаний результат. Київські нічиї 2006 ― 0:0 та 2007 ― 1:1 років (до речі, після того в Києві “Ворскла” лише програвала) свідчать про те, що з “Динамо” можна грати на їх полі. Тим паче тоді “Динамо” було куди сильнішим, ніж тепер. Але для цього потрібно грамотно зіграти в обороні і проявити врешті свій характер.

Особливого колориту матч придає той факт, що проти “Ворскли” можуть вийти двоє колишніх футболістів, які ще восени грали за полтавську команду. Мова про Безуса і Селіна. Обидва колишніх ворсклянина напередодні київського поєдинку говорили що для них це звичайна гра чемпіонату. Що, навіть, коли їм пощастить забити гол у ворота біло-зелених, вони не будуть особливо радіти з цього. Як би там не було, але і для Безуса і для Селіна матч все ж таки не пересічний. Обом є що доводити і перш за все перед Олегом Блохіним, адже, ні Безус, ні Селін ще не ґарантували собі місце в основі, на яке прагнули, перейшовши до столичного гранда. Тому матч із “Ворсклою” для них дуже і дуже показовий. Зрештою кому як не їм знати всі сильні і слабкі сторони полтавців.

Трохи про статистику попередніх матчів команд. У Києві “Ворскла” жодного разу не перемагала “Динамо”. Гірше того, після останньої нічиї 22 квітня 2007 року, “Ворскла” вже майже шість років не можу привезти очки зі столиці. Більше того, біло-зелені з 2009 року навіть не можуть забити динамівцям на їх полі. Минулого року полтавці програли 0:3, а 2011 ― 0:2. Отож, як бачимо навіть статистика не на боці ворсклян.

Веніамін КОВБАСА

Погода