Матчі - 21-05-2011, 05:05 - sasa 173

\”Ворскла\” гратиме в Лізі Європи!

\”Ворскла\” гратиме в Лізі Європи!

Карпати – Ворскла – 2:2
Кожанов 53, 62 – Осипенко 45+1, Янузі 88
Нереалізований пенальті: Ощипко 60 (воротар)
Карпати: 32.Богатінов, 25.А.Ткачук, 8.Ощипко (64.Бідловський, 82), 9.Кожанов (15.Петрівський, 68), 81.Кочіш (10.Ґурулі, 12), 44.Федецький, 80.Батішта, 4.Мілошевіч, 16.Худоб\’як (к), 57.Борха, 7.Ґодвін.
Запасні: 22.Тлумак, 40.Гордійчук, 21.Балажіц,  41.Гурський.
Головний тренер: Олег Кононов.
Ворскла: 12.Величко (к), 4.Даллку, 5.Краснопьоров, 7.Маркоскі, 8.Кулаков, 9.Безус (18.Чичиков, 65), 14.Осипенко (19.Громов, 76), 27.Янузі, 33.Селін, 48.Чеснаков, 78.Курилов (13.Пєсков, 89).
Запасні: 21.Лавренюк, 35.Лешко, 70.Єсін.
77.Оберемко.
Головний тренер: Микола Павлов.
Арбітр: Сергій Лисенчук (Київ).
Асистенти: Олег Муравйов (Маріуполь), Наталія Рачинська (Київ).
Резервий арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари).
Делегат ФФУ: Олексій Челишев (Севастополь).
Інспектор ФФУ: Ігор Хіблін (Хмельницький).
Попередження: Борха 16, Ґодвін 49, Батішта 75, Курилов 80, Величко 90+1
21 травня. Львів. Стадіон \”Україна\”. Початок о 16.00

 

Полтавці здобули у Львові необхідний результат і в липні першою з українських команд стартує в Єврокубках!

 

Перший момент створила полтавська команда. Пробивав Кулаков, але на місці виявився Богатінов. А от «Карпати» першим більш-менш небезпечним моментом відповіли аж після того, як стрілка годинника перетнула 15 хвилин матчу. Це Гурулі перевірив на реакцію Величка. Наступний спалах активності і небезпечний момент знову за господарями. Федецький розрядив свою гармату, але голкіпер «ворсклян» Величко знову на висоті. Впевненість на останньому рубежі Величка зарядила на подвиг у вигляді удару Дмитра Осипенка. Щоправда, Мартін Богатінов у воротах «Карпат» теж доводить, що не даремно їсть свій хліб. Удар Осипенка він перводить на кутовий.

Та як би не старався кіпер «карпатівців», а з ударом головою Осипенка він не впорався. Найприкріше те, що полтавська команда забила гол «Карпатам», як то кажуть у роздягальню. Тобто на останній хвилині першого тайму.

У другій 45-тихвилинці «Карпати» свій перший небезпечний момент відразу втілили у забити  й гол. Кожанов вийшов віч-на-віч із кіпером «ворсклян» Величком, але з першої спроби хавбеку «Карпат» забити гол не вдалося. На шляху м’яча стала стійка. Та Денис не розгубився і повторним ударом спрямував м’яч у ворота – 1:1. Через п’ять хвилин «Карпати» втратили чудову нагоду, аби подвоїти свою перевагу. Далку порушив правила на Гурулі, чим «привіз» пенальті для своєї команди. Вирок з «точки» взявся виконувати Ігор Ощипко, але Величко продемонстрував дива реакції і намертво забрав удар «карпатівця». Незабитий пенальті не сильно засмутив «Карпати». Денис Кожанов отримав прекрасну передачу з флангу і невідпорним ударом під поперечку знову змусив диктора по стадіону оголошувати своє прізвище, як автора забитого гола.

Після цього у складі обох команд відбулися заміни. У «Ворскли» замість Романа Безуса вийшов Олексій Чічіков, у «Карпат» замість автора дубля у ворота «Ворскли» Дениса Кожанова вийшов Тарас Петрівський. Пропустивши «Ворскла» заграла активніше. Однак втіли свою активність у забитий гол їй вдалося лише на 88-ій хвилині. Албанський легіонер полтавців Ахмед Янузі вийшов на рандеву з Богатіновим і свій шанс не змарнував, врятувавши для «Ворскли» нічию. Ба більше, не просто нічию, а путівку у Лігу Європи.

Погода