- 22-08-2015, 07:08 - sasa 158

Ворскла лише в серії пенальті здолала Десну

Ворскла лише в серії пенальті здолала Десну

Ворскла у важкому матчі в Чернігові виграє лише в серії післяматчевих пенальті у місцевої Десни і виходить до 1/8 фіналу Кубка Україні

 

Кубок України. 1/16 фіналу

Десна – Ворскла – 1:1 (пен. 2:4)

Протокол 

 

Ворскла після невеликої розкачки на старті провела кілька флангових атак, і в підсумку відкрила рахунок у матчі. Пердута, отримав м\’яч у лінії штрафної, не без допомоги рикошету потривожив штангу воріт Сітало. Бартуловіч подав із кутового, а Шиндер залишили без опіки у штрафному господарів, спокійно прийняв м\’яч і другим дотиком відправив його у сітку – 0:1.

Десна спробувала провести невеликий навал на ворота гостей, але в підсумку могла пропустити знову. Ймовірно, події на полі розвивалися б за таким же сценарієм і після перерви, але на 50-й хвилині Есеола все-таки дочекався свого шансу і на швидкості спробував утекти сам на сам із Ткаченком. Його прорив зупинив Вадим Сапай, який руками притримав форварда Десни і отримав пряму червону картку. І тут же Десна могла зрівняти рахунок. Після удару Чепурненко зі штрафного метрів з 35-ти, Ткаченко не зафіксував м\’яч, але Бовтрук не зумів влучити у ворота з кількох метрів і гострого кута.

Місце Сапая на правому фланзі захисту зайняв Бартуловіч, на позицію якого на лівому фланзі \”сів\” Міщенко.

Тим не менш, ініціативою після вилучення повністю заволоділа Десна і на 57-й хвилині зрівняла рахунок завдяки відмінним діям Вадима Жука, який прийняв м\’яч, на швидкості пройшов захисника і віддав у центр на Кондтратюка. Ветеран чернігівців, а в минулому гравець Ворскли, в один дотик метрів з 25-ти щільним ударом розстріляв ближній кут воріт Ворскли – 1:1.

На 75-й хвилині Десна могла переломити хід зустрічі на свою користь, якби не брак індивідуальної майстерності у гравців. Спочатку Есеола втік в контратаку, але в забійній моменті поскупився віддати передачу партнеру, зате спробував намалювати пенальті після красивого підкату Дитятьєва. За хвилину вже Чепурненко розганяв контратаку Десни п\’ять проти трьох, але також не придумав нічого кращого, ніж пробити з-за меж штрафного – м\’яч пішов набагато вище.

Останні хвилин десять обидві команди більше дбали про те, щоб не пропустити, до того ж позначалася втома. Швидкі атаки не виходили ні у Ворскли ні у Десни. У підсумку, основний час матчу завершився внічию 1:1.

На початку першого екстра-тайму Ворскла спробувала забити швидкий гол і була близька до цього. Чеснаков після подачі з кутового пробивав головою, але Сітало в стрибку перевів м\’яч у поперечину, рикошетом від якої він пішов за межі поля.

На цьому активність команд знову затихла, і лише під кінець 15 хвилин Бовтрук класним дальнім ударом під ближню штангу перевірив реакцію Ткаченко – Олександр був на варті. За хвилину до цього Сачко провів свою останню заміну в поєдинку, випустив Скляра замість Бартуловіча.

Муки гостей закінчилися в серії пенальті, де у Десни Кондратюк та Чуланов не реалізували 11-метрові, тоді як у ворсклян всі чотири удари Чеснакова, Андрія Ткачука, Скляра та Дитятьєва виявилися точними. Ворскла проходить далі, але залишає багато питань по грі.

Погода