Прес-конференції - 17-07-2010, 11:07 - olegda 278

Ворскла – Іллічівець. Прес-конференція

Ворскла – Іллічівець. Прес-конференція

Ілля БЛИЗНЮК (головний тренер «Іллічівця»):

– Хочу подякувати хлопцям, привітати їх та керівництво, всіх, хто причетний – завод і заводчан – з Днем металурга. Думаю, це найкращий подарунок, який ми для них могли зробити. Що стосується гри, то ми досить добре перед нею вивчили Ворсклу. Знали, що буде постійне нагнітання, що дуже активно будуть грати два нападники. Переглянувши їх контрольні ігри, а також поєдинок з Волинню, ми зробили певні висновки, не давши зіграти їхнім нападникам та крайнім хавам, а також вимкнувши з гри Маркоскі.  В цілому, нам все це вдалося, а також вдалося забити за рахунок контратак. У кінці гри пропустили необов\’язковий гол, але це наслідок того, що ми вирішили дати можливість дебютувати молодим гравцям, з чим я їх і вітаю. 

– 3:1 – це сила Іллічівця чи слабкість Ворскли? 
 Це – футбол. Спасибі!

Микола ПАВЛОВ (головний тренер «Ворскли»):

– На жаль, ми повторили нашу традицію: третій поспіль чемпіонат першу домашню гру ми програємо. Видно, в таку погоду краще грати на виїзді, ніж удома. Бажання бачимо, а домогтися результату не можемо. Видно, перша перемога на виїзді послужила нам погану службу. Ті помилки, які ми допустили в обороні, призвели до того, що занадто швидко ми опинилися в становищі відігравання. Хід гри ми не зуміли переламати, матч складався дуже для нас невдало, чим суперник і скористався. 

– Ви говорили про бажання – але з боку здалося, що його не було. Кулаков, маючи відмінну швидкість, нею не користувався. Нападники не боролися за м\’яч, Безус видалений за дві жовті, гравці отримали попередження за розмови з суддею. Можливо, з дисципліною якісь проблеми? 
– З приводу швидкості Кулакова … Він же не може за такої спеки так постійно бігати і показувати свої найкращі швидкісні якості. У Волині йому це вдавалося – там і так двох захисників поміняли, не знають тепер, що робити … Те, що сьогодні згадані вами гравці зіграли непереконливо – видно було в наявності. Видалення Безуса – у нього стиль гри такий. Суддя скористався його помилками і \”нагородив\” його видаленням. Попередження Кулакову за суперечки з суддею? У нього вони і без сьогоднішнього матчу були часто. Ми і так йому весь час про це говоримо – ну що тут зробиш? Матеріально буде покараний. А ось те, що сьогодні не було достатнього бажання  – я з вами згоден. Вчора в грі дублів те ж саме відбулося. Я не достукався до них – не дадуть мені збрехати, що я постійно був на взводі ці дні. Після таких перемог, як у Луцьку, завжди бувають спади. Приклад – Шахтар: легка перемога в Суперкубку і ледве-ледве – над Кривбасом. Але там гравці класні, а у нас, якщо не буде бажання і фізичних сил – ми не обіграємо ніяку команду! Це підтверджено вже третім роком моєї роботи тут. А з огляду на вік наших гравців (виняток – Вася Сачко, який відбігав усі 90 хвилин) – справа ще й в характері. Сьогодні нас за найменші наші помилки відразу карали. У моменті перед другим голом показували повтор нашої атаки – адже там не було поза грою у Маркоскі. Тут же відразу оборотка – всі футбольні закони спрацювали проти нас. І пенальті: якщо ми не забиваємо, то дійсно самі винні. Плюс спортивна удача від нас відвернулася. 

– Ви не на емоціях Маркоскі замінили? 
– Ні, що ви … Я, може, ще в перерві б його замінив, але сподівався, що він у другому таймі зіграє краще. А коли він не реалізував пенальті, за рахунку 0:2 вже замінив … \”Кожен вважає себе стратегом, дивлячись бій зі сторони\”. Після того, як все вже сталося, можу сказати: може, я й поспішив. Але я робив тоді те, що вважав за потрібне і не вважаю, що помилився. 

– Перші два м\’ячі – наслідок помилок воротаря. Чи будуть зроблені якісь висновки? 
– Пройде тиждень – ми подивимося. Другий гол він, може, і не бачив. Перший гол, кажуть, він помилився, а другий – з-під гравця удар. Напевно, щось у цій ситуації завадило Сергійові спрацювати так, як треба. 

– Як вам полотно на фан-секторі? 
– Ми тільки вийшли – відразу побачили. Я їм кажу: я ж вам казав – сьогодні треба вмирати, після 4:0 така надія … Ще тиждень могли б на першому місці побути – такого ж ніколи більше не буде. Повірте мені, такої удачі більше може не бути. Бачите – такі у нас традиції: повторюються з року в рік, і нічого ми з цим не можемо зробити. То Луганськ, то Карпати, то Іллічівець … 

– Оцініть гру Селіна за дві останні зустрічі 
– Ну, минулу гру він зіграв дуже добре, а сьогодні він, мабуть, отримав якесь пошкодження, трішки кульгав. Але зіграв до кінця, правда, не так добре в атаці, як у тій грі, а в обороні, за великим рахунком, промахів з його боку не було …

Олег Дубина

Погода