Новини - 01-05-2022, 05:05 - admin 9724

«Ворскла» може отримати право зіграти в Лізі Конференцій

Чемпіонат 2021/22 в УПЛ дограний не буде.
«Ворскла» може отримати право зіграти в Лізі Конференцій

Війна внесла корективи у всі сфери життя українців. Не став винятком і футбол. На цьому тижні УПЛ визначила долю поточно чемпіонату.

Які варіанти розглядалися

Після нападу Росії на Україну пропонувалися різні варіанти щодо того, як бути з національним чемпіонатом. Оптимісти вважали, що він може бути дограний в Україні. Дехто пропонував провести решту дванадцять турів на території іншої країни, наприклад, у Туреччині. Ще хтось просував думку про те, що чемпіонат потрібно визнати таким, що не відбувся. З плином часу перші два варіанти відпали автоматично. Щоб догравати чемпіонат просто немає часу. Варіант із тим, щоб визнати чемпіонат недійсним, також не пішов би на користь українському футболу. У цьому випадку наша країна втратила б мінімум один єврокубковий сезон через те, що не змогла делегувати своїх представників. А це погіршення положення в таблиці коефіцієнтів УЄФА і можливе скорочення учасників євротурнірів від України в майбутньому.

Що вирішили

У підсумку УПЛ прийняла, мабуть, оптимальне на даний момент рішення. Турнірна таблиця VBET Ліги сезону 2021/22 років зафіксована станом на 24 лютого 2022-го року. Нагородження призерів проводитися не буде. Жоден клуб за спортивним принципом Прем’єр-Лігу не залишає. Дане рішення ще має затвердити Виконавчий комітетом Української асоціації футболу. Питання з Кубком України поки залишається відкритим.

Якщо це станеться, то «Ворскла» отримає право представляти Україну в Лізі Конференцій сезону 2022/23. Але станом на зараз говорити про це зарано. В Україні тривають бойові дії і достаменно не відомо, в якому стані й де перебуватимуть гравці «Ворскли» на момент старту нового єврокубкового сезону.

Погода