- 15-09-2018, 07:09 - admin 1383

«Ворскла» на останніх хвилинах вириває перемогу у Львові

Три очки полтавцям приносить гол Ардіна Даллку.
«Ворскла» на останніх хвилинах вириває перемогу у Львові

Матч у Львові був останньої репетицією для «Ворскли» перед вилітом до Лондона на гру з «Арсеналом». Але Василь Сачко не став давати відпочинок основним футболістам, а виставив, мабуть, оптимальний на сьогодні склад.

Однак, перші двадцять хвилин активніше провели саме господарі. Вони намагалися пресингувати «Ворсклу» й створювати небезпеку біля воріт Шуста. З часом «Ворскла» освоїлася на чужому полі й видала найгостріший момент у першому таймі. Це Кобахідзе відірвався від опікуна, отримав вчачну передачу від партнера й виконав поперечний пас на Кулача. Влад знаходився сам перед воротами, але пробивав з лівої ноги. Шевченку навіть не довелося вуступити в гру – м’яч пройшов мимо воріт. У «Карпат» запам’ятався момент, який виник після помилки на виході Богдана Шуста – фортуна була на боці полтавців.

У схожому ключі проходив і другий тайм. «Карпати» на правах господарів більше атакували, а «Ворскла» періодично виходила в контратаки. Гостроти ж атакам львів’ян бракувало. Так, були непогані удари у виконанні Карраскаля й Гуцуляка. Але наносилися вони з-за меж штрафного майданчика та й воротар «Ворскли» був максимально пильним.

До честі підопічних Василя Сачка, вони не стали останні хвилини грати на утримання рахунку. Як тільки випадала можливість, «Ворскла» атакувала. Відбувалося це переважно через правий фланг, де активністю вирізнявся Кобахідзе. Саме грузинський легіонер полтавців на першій доданій до основного часу хвилині виконав простріл, який ціною кутового перервав Федецький. За мить розіграш стандарту призвів до голу. Це Ардін Даллку не без допомоги рикошету відправив м’яч в дальній кут воріт – 0:1.

На те, щоб врятувати матч, у господарів уже не було часу. «Ворскла» здобуває четверту перемогу в чемпіонаті й у хорошому настрої вирушає до Лондона.

«Карпати» (Львів) – «Ворскла» (Полтава) – 0:0

«Карпаты»: Шевченко, Федецький, Ковтун, Бородай, Лебеденко, Мякушко, Понде (Гуцуляк, 45), Даміан (Вербний, 85), Ді Франко, Карраскаль, Швед (Де Камарго, 45).

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Скляр (Кравченко, 62), Кулач, Шарпар, Карека (Сергійчук, 57), Чеснаков (к), Кобахідзе, Даллку, Артур, Ребенок.

Гол: Даллку (90+1).

Попереджені: Ді Франко (21), Карраскаль (28), Федецький (62), Де Камарго, 72 – Даллку (17), Шарпар (42).

Олександр Данник

Погода