Матчі - 23-09-2018, 11:09 - admin 769

«Ворскла» на останніх хвилинах вириває перемогу в «Зорі»

Три очки полтавцям знову приносить автогол суперника.
«Ворскла» на останніх хвилинах вириває перемогу в «Зорі»

У матчі з «Зорею» Василь Сачко не став вдаватися до кадрових перестановок й довірив місце на полі перевіреним бійцям. Тому були побоювання, що полтавці під час гри будуть виглядати фізично гірше за суперника. Але, забігаючи на перед зазначимо, що вони виявилися марними.

У першому таймі «Ворскла» якщо й поступалася в чомусь супернику, так це в гостроті створених моментів. На 20-й хвилині Ледньов увірвався до штрафного майданчика полтавців й сильно пробив. Богдан Шуст парирував удар, але на добиванні першим був Рафаель і, здавалося, голу не уникнути. На цей раз господарів виручив Артур, який виніс м’яча з лінії воріт. Ще одного разу Володимиру Чеснакову ціною попередження довелося зривати небезпечний випад все того ж Рафаеля. Ради справедливості зазначимо, що арбітр міг трактувати це порушення і як «фол останньої надії». І тоді нашій команді довелося б догравати матч в меншості.

А вже ближче до закінчення першого тайму «Ворскла» втратила Кобахідзе. Під час боротьби за м’яч на правому фланзі грузин отримав вивих плеча й змушений був залишити поле. Замість нього з’явився Михайло Сергійчук.

У перші двадцять хвилин другого тайм підопічні Василя Сачка суттєво додали. У ці хвилини виглядало так, ніби це «Зоря» грала пару днів тому в Лондоні, а не «Ворскла». М’яч у луганців зовсім не тримався, помилка йшла за помилкою. Командний пресинг дозволяв господарям домінувати на футбольному полі. Гол, як то кажуть, назрівав. І таки відбувся! На 65-й хвилині Павло Ребенок замкнув на дальній штанзі подачу Кулача.

Втім, раділа «Ворскла» недовго. Вже через п’ять хвилин підопічні Вернидуба реалізували домашню заготовку. Подачу зі штрафного від Лєдньова сповна використав Караваєв, який хитро пробив головою в нижній кут – 1:1.

Після цього на полі йшла гра на зустрічних курсах з рівними шансами на успіх. І матч, ймовірно, так би й закінчився нічиєю. На 87-й хвилині полтавцям допоміг Сваток, який під час боротьби з Сергійчуком зіграв рукою у своєму штрафному майданчику. Пенальті. Реалізувати його взявся Шарпар. Але як В’ячеслав під час розбігу не намагався хитнути Махарадзе, зробити цього так і не вдалося. Воротар «Зорі» витягнув м’яча з правого нижнього кута й перевів його на кутовий. Подача з кутового Ребенка знайшла коліно Прийми, від якого м’яч і відскочив у правий верхній від голкіпера кут воріт – 2:1.

Втретє в нинішньому сезоні «Ворскла» здобуває перемогу наприкінці домашнього матчу завдяки автоголу. Але назвати ці три очки незаслуженими язик не повернеться. З урахуванням виснажливого вояжу до Лондона підопічні Василя Сачка зіграли дуже сильно проти достойного суперника.

«Ворскла» (Полтава) – «Зоря» (Луганськ) – 2:1

«Ворскла»: Шуст, Даллку, Пердута, Кулач (Карека, 83), Шарпар, Чеснаков, Коломоєць, Кравченко (Скляр, 73), Кобахідзе (Сергійчук, 43), Артур, Ребенок.

«Зоря»: Махарадзе, Сваток, Прийма, Харатін, Михайличенко, Лєдньов (Кочергін, 73), Тимчик, Караваєв, Рафаель (Луньов, 85), Громов (Леонардо, 66), Сілас.

Голи: Ребенок (65), Прийма (90, автогол) – Караваєв (70).

На 89-й хвилині Шарпар не реалізував пенальті (воротар).

Попереджені: Чеснаков (24), Даллку (63), Кулач (68), Сергійчук (69), Шуст (92) – Михайличенко (58), Рафаель (68), Караваєв (89).

Олександр Данник

Погода