- 12-11-2018, 12:11 - admin 546

«Ворскла» не створила труднощів «Шахтарю»

Полтавці програють лідеру на своєму полі.
«Ворскла» не створила труднощів «Шахтарю»

На гру проти лідера чемпіонату «Ворскла» виходила суттєво ослабленою. Не могли допомогти команді Чеснаков і Карека, які пропускали матч через дискваліфікацію, а Кулач не грав через особливості орендної угоди полтавського клубу з гірниками.

Складно сказати, чи так вплинув саме цей факт, але перший тайм «Ворскла» провела дуже обережно й мляво. Як наслідок, повне домінування донеччан, які свою перевагу втілили в два забиті голи. Спочатку на 19-й хвилині чудовою передачею Тайсона скористався Велінгтон Нем, який красиво переграв Богдана Шуста. А на 41-й хвилині майстер-клас по виконанню штрафних ударів продемонстрував Майкон. Між взяттями воріт свій єдиний момент мали й полтавці. Габелок увірвався в штрафний майданчик з лівого флангу й наносив удар у дальній кут. У цьому епізоді добре зіграв Пятов, а на добивання ніхто з ворсклян не встиг. Ради справедливості відзначимо, що «Шахтар» міг забити й більше, ніж два голи.

У другому таймі «Ворскла» заграла трохи розкутіше, чому сприяли певні перестановки в складі, Так, замість Ребенка на полі з’явився Саків. Тарас зайняв місце лівого захисника, а Артур змістився вперед й більше грав на атаку. На 58-й хвилині полтавці втратили чудову нагоду скоротити відрив у рахунку до мінімуму, коли в одній атаці загрожували воротам гірників аж двічі. Утім, Пятов в обох випадках свою команду врятував, відбивши спочатку удар головою Коломойця з близької відстані, а потім і удар з-за меж штрафного майданчика у виконанні Саківа.

Підопічні Фонсеки відповіли нереалізованим пенальті. На 70-й хвилині Сапай сфолив проти Ісмаїлі, але від розгрому «Ворсклу» врятував Шуст. Богдан вгадав напрямок удару Мораєса з одинадцятиметрової позначки й намертво забрав м’яча.

«Ворскла» прогнозовано поступається лідеру чемпіонату й надалі спробує здобувати очки в матчах з командами, які є нижчими за класом, ніж «Шахтар».

«Ворскла» (Полтава) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:2

«Ворскла»: Шуст, Чижов, Даллку, Артур, Пердута, Скляр, Габелок, Шарпар (Мисик, 87), Сапай (Сергійчук, 74), Ребенок (Саків, 46), Коломоєць.

«Шахтар»: Пятов, Матвієнко, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Алан Патрік, Майкон, Тайсон (Дентіньо, 92), Велінгтон Нем (Болбат, 80), Коваленко, Мораєс (Кайоде, 88).

Голи: Велінгтон Нем (19), Майкон (41).

Попереджені: Скляр (66) – Майкон (68).

На 71-й хвилині Мораєс не реалізував пенальті (воротар).

Олександр Данник

Погода