Матчі - 26-02-2017, 07:02 - Націоналіст 163

«Ворскла» не втримала нічию в матчі проти «Шахтаря»

«Ворскла» не втримала нічию в матчі проти «Шахтаря»

«Шахтар» – «Ворскла» – 2:1 (0:1)

 

«Шахтар»: Пятов, Кучер, Ісмаїли, Ракицький, Срна, Степаненко, Фред, Ромеро Марлос (Зубков, 94), Бланко Лещук, Бернард (Тайсон, 46), Коваленко (Феррейра, 67).

 

«Ворскла»: Шуст, Даллку, Чеснаков, Мякушко (Кунєв, 63), Ткачук, Одарюк, Кравченко, Шарпар (Заричнюк, 81), Пердута, Ребенок, Хльобас.

 

Арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари)

 

Голи: Коваленко, 63, Феррейра, 90 – Хльобас, 27.

 

Попереджені: Бернард, 38, Коваленко, 60, Феррейра, 91 – Шуст, 73, Зарічнюк, 83, Одарюк, 85.

 

Вилучення: Зарічнюк, 92.

 

У першому офіційному матчі нового року «Ворскла» були близька до того, щоб відібрати очки в «Шахтаря», але втратила нічию на останніх хвилинах.

 

Стартовий склад полтавців майже не здивував. Хіба можна було прогнозувати вихід на поле Вадима Сапая, але Василь Сачко віддав перевагу на позиції правого захисника Пердуті. Зліва розташувався Ребенок. Позиція для Павла не нова. У центрі захисту молодого Даллку мав підтримувати Чеснаков. Справа в півзахисті грав Одарюк, а зліва – Шарпар. Попереду у «Ворскли» були Мякушко й Хльобас, причому Дмитро розташовувався ближче до воріт суперника.

 

Паулу Фонсека після вильоту з Ліги Європи не став застосовувати кадрову ротацію. Відпочинок отримав хіба Тайсон. Але було зрозуміло, що якщо щось раптом піде не так, то він неодмінно з’явиться на полі.

 

І це «не так» трапилося вже на 27-й хвилині. Полтавці підловили гірників на контратаці. Спрацювала «київська» зв’язка «Ворскли» Мякушко-Хльобас. Перший видав хорошу передачу, вивівши партнера сам на сам з воротарем, а другий, миттєво оцінивши ситуацію, перекинув Пятова – 0:1.

 

«Шахтар» у першому таймі атакував багато. Найреальніші моменти втратили Фред, який наносив удар метрів з 20-ти (стійка) і Бланко Лещук. Після подачі кутового аргентинець пробивав головою з близької відстані, але «Ворсклу» врятував спочатку Шуст, а потім поперечина.

 

У другому таймі перевага донеччан стала ще більшою. На полі з’явився Тайсон і атаки «Шахтаря» набули нових барв. «Ворсклі» залишалося лише відбиватися й сподіватися, що Хльобас самостійно щось придумає попереду. Не витримала полтавська команда на 63-й хвилині. Ісмаїлі увірвався до штрафного майданчика й виконав напівпростріл-напівудар. Шуст м’яча відбив, але той влучив спочатку в Коваленка, потім у Чеснакова й завершив свій шлях у сітці полтавських воріт – 1:1.

 

Зрозуміло, що надалі зупинити підопічних Паулу Фонсеки було надскладно. Атаки «Шахтаря» накочувалися одна за одною. За матч донеччани нанесли більше 20-ти ударів по воротах Шуста. Й останній з них на 90-й хвилині виявився роковим. Богдан відбив постріл у виконанні Бланко Лещука, але першим на добиванні був Фаррейра, який і приніс перемогу своїй команді – 2:1. Уже в доданий час друге попередження заробив Зарічнюк, який з’явився на полі за кілька хвилин до фінального свистка. Таким чином, на наступний матч півзахисник ослабив кадровий потенціал команди Василя Сачка, який і без того залишає бажати кращого.

 

Гірники здобули заслужену перемогу. «Ворскла» хоч і продемонструвала фантастичну самовіддачу, все ж змушена була капітулювати. А після перемоги «Чорноморця» над «Карпатами» залишила першу шістку.

 

Наступну гру наша команда проведе вже через тиждень 5 березня. У гості до Полтави завітає команда Юрія Вернидуба.

 

Олександр Данник

Погода