Матчі - 24-04-2016, 09:04 - Націоналіст 169

«Ворскла» не змогла завадити «Динамо» достроково стати чемпіоном

«Ворскла» не змогла завадити «Динамо» достроково стати чемпіоном

Несподівана нічия донецького «Шахтаря» в Одесі призвела до того, що саме в матчі з «Ворсклою» київське «Динамо» могло достроково гарантувати собі золоті медалі.

 

Очевидно, у підопічних Василя Сачка на цей рахунок була своя думка. Але в першому таймі перевага господарів була відчутною. Ні, кияни не створювали момент за моментом. Полтавці максимально наситили центр поля і робили ставку на те, щоб не пропустити. «Динамо» постійно підтискало, а відсоток володіння м’ячем доходив до 80 на 20 – прямо як у матчах «Барселони».

 

Рибалка і Ярмоленко перевіряли пильність Непогодова дальніми ударами – Дмитро був на місці. Врешті-решт, вирішальною стала висока індивідуальна майстерність все того ж Ярмоленка. Спочатку Андрій «продавив» Пердуту, а потім красиво на замасі обіграв Дитятьєва. Пішла передача на Мораєса, якому залишалося просто переправити м’яча у порожні ворота – 1:0. Прикро, що разом з пропущеним голом ворскляни отримали і пробоїну в складі. Ігор Пердута знову травмувався і на полі з’явився Вадим Сапай. Хоча опіка найнебезпечнішого гравця «Динамо» (Ярмоленка) була доручена Сімініну.

 

У першому таймі «Ворскла» лічені рази наближалася до штрафного майданчика киян, але один епізод все ж варто відзначити. На 45-й хвилині Антон Шиндер знайшов можливість пробити по воротам, м’яч зрикошетив від ноги Хачеріді, Шовковський був максимально уважним і небезпеку ліквідував.

 

Другий тайм полтавці провели значно активніше. Підопічні Реброва не поспішали забивати вдруге і прагнули знайти свій шанс в контратаці. Найреальнішу нагоду врятувати гру «Ворскла» втратила на 85-й хвилині. Після подачі зі стандарту м’яч заметався у штрафному майданчику киян, де знайшов ногу Чеснакова. Володимир пробивав «смачно», від душі. І якби влучив у ворота, то Шовковський не мав би жодних шансів. На жаль, до голу не вистачило зовсім трішки.

 

Відкласти чемпіонство «Динамо» ще на тур не вийшло. Ворскляни таки виконали ту роль, яку їм пророкували до матчу. Хоча легкої прогулянки у господарів не вийшло.  

 

Олександр Полтавець

Погода