Анонси - 02-09-2023, 09:09 - admin 18844

Ворскла – Олександрія. Анонс матчу

Анонс матчу 6-го туру УПЛ сезону 2023/24 Ворскла – Олександрія.
Ворскла – Олександрія. Анонс матчу

Пропонуємо вашій увазі анонс матчу 6-го туру української Прем’єр-ліги сезону 2023/24 Ворскла – Олександрія.

Турнірне положення команд

До матчу 6-го туру Ворскла й Олександрія підходять з різним очоковим доробком. Олександрія має сім очок і посідає сьоме місце. У Ворскли шість очок і десята позиція з грою в запасі. Таким чином, у випадку перемоги команда Віктора Скрипника зможе обійти олександрійців. А перемога підопічних Руслана Ротаня дозволить їм підтягнутися ближче до зони єврокубків.

Цікаві факти

Напередодні очного матчу полтавці віддали в оренду Олександрії перспективного півзахисника Артема Кулаковського. Гравець уже внесений в заявку команди Руслана Ротаня, проте сьогодні навряд зіграє.

Сам же Ротань перші кроки в футболі робив якраз у Полтаві, а його батько Петро виступав за «Колос» та «Ворсклу», здобував з полтавцями срібні медалі другої ліги чемпіонату СРСР у 1988-му році.

Як зіграли в минулому чемпіонаті

У першому колі минулого чемпіонату Ворскла й Олександрія голів не забивали. А ось у другому підопічні Руслана Ротаня тривалий час не могли виграти, часто зводячи свої матчі внічию. І цю серію вони змогли перевати якраз у грі проти полтавської команди, перемігши з рахунком 3:0. Автогол на рахунку Ігоря Пердути, ще по голу забили Андрій Кулаков і Сергій Логінов. Обидва грають за олександрійців і в цьому сезоні.

Головний арбітр матчу

Головним арбітром матчу Ворскла – Олександрія буде львів’янин Роман Блавацький. На лініях йому допомагатимуть луганчани Євген Данильченко та Дмитро Оганесян. Це буде перший матч в ранзі головного арбітра на матчі полтавців для Романа Блавацького. Раніше він перетинався з Ворсклою лише будучи резервним арбітром.

Пам’ятні зустрічі

17.06.1996. Поліграфтехніка – Ворскла 0:2

У цьому матчі полтавці офіційно достроково оформили вихід до вищої ліги завдяки голам Андрія Марченка та Юрія Соболя.

11.08.2006. Олександрія – Ворскла 0:2

Єдина кубкова зустріч команд. На той момент Олександрія виступала в першій лізі й полтавці легко довели свою перевагу в класі. Голи на рахунку Петра Кондратюка та Мірослава Груміча.

03.12.2017. Ворскла – Олександрія 3:1

Один з кращих матчів Ворскли зразка «бронзового» сезону 2017/18. Впевнена гра й красиві голи дозволили команді Василя Сачка вже до 49-ї хвилини вигравати з рахунком 3:0. Відзначилися Владислав Кулач, Юрій Коломоєць та Сандро Кобахідзе. Команда Володимира Шарана змогла забити гол престижу вже у компенсований час.

Котирування букмекерів

Букмекери дають приблизно рівні шанси на перемогу обом командам з невеликою перевагою Ворскли. Перемога полтавців оцінюєтсья коефіцієнтом 2,38, нічия – 2,63, а перемога Олександрії – 2,5.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ

Погода