Матчі - 10-12-2016, 05:12 - Націоналіст 200

«Ворскла» перемагає «Волинь»

«Ворскла» перемагає «Волинь»

\”Волинь\” (Луцьк)-\”Ворскла\” (Полтава) 0:1 (0:0)

 

\”Волинь\”: Кичак, Романюк, Логінов, Мелинишин, Шаповал (Никитюк 25), Герасимюк, Мемешев, Дудік (Тетеренко, 78), Діденко, Задерецький, Петров (Гладун, 89).

 

Тренер: Віталій Кварцяний

 

\”Ворскла\”: Непогодов, Сапай, Даллку, Чеснаков, Пердута, Кравченко, Ткачук, Одарюк, Зарічнюк (Ічанський, 90+2), Ребенок, Хльобас (Шаповал, 85).

 

Тренер: Василь Сачко

 

Гол: Одарюк (50).

 

Попередження: Мемешев, 53, Никитюк 90 – Сапай, 41, Кравченко 59.

 

Остання гра календарного року в Луцьку мала продемонструвати полтавським вболівальникам команду, яка з великою долею вірогідності буде представляти Полтаву в елітному дивізіоні вже після зимовою перерви.

 

Очевидно, на виїзд відправилося більшість футболістів, які все ж пов’язують своє майбутнє з «Ворсклою». Тому стартовий склад витглядав незвично. Шанс проявити себе отримали переважно гравці, які протягом першої частини чемпіонату мали менше ігрової практики. А брат Арменда Даллку Ардін взагалі дебютував в офіційних матчах, зайнявши місце в центрі захисту поруч з Володимиром Чеснаковим.

 

У «Волині» головною втратою міг стати Віталій Кварцяний, якого, за інформацією ЗМІ, напередодні гри було дискваліфіковано на три матчі. Але керманич лучан з перших хвилин все ж зайняв своє місце на тренерському містку.

 

Матч активніше розпочала «Ворскла». Поки «Волинь» намагалася випробувати шастя в позиційних атаках швидкі Ребенок і Зарічнюк раз по раз втікали по флангах від своїх опікунів і створювали напругу біля воріт суперника. Уже на 6-й хвилині непогану нагоду змарнував Одарюк, який пробив вище воріт після розіграшу кутового. Ще через сім хвилин полтавці претендували на пенальті. Після удару Хльобаса Кичак відбив м’яча на Одарюка, удар якого прийшовся в Логінова. Повтор показав, що захисник «Волині» підкорегував політ «кулястого» рукою. Але Сергій Березка призначати одинадцятиметровий удар не став.

 

У «Волині» в першому таймі попереду не виходило майже нічого. Єдиний вартий уваги епізод – несильний удар по центру воріт у виконанні Дудіка, який без проблем нейтралізував Непогодов.

 

Другий тайм вийшов багатшим на гольові моменти, чому не в останню чергу сприяв швидкий гол «Ворскли». На 50-й хвилині Ребенок вкотре втік від опонентів, протягнув м’яча ближче до штрайного майданчика і пробив у лівий від воротаря нижній кут. М’яч вдарився об стійку і відскочи до Одарюка, якому залишалося влучити в порожні ворота – 0:1.

 

Про Павла Ребенка хочеться сказати окремо. На фініші сезону, коли багатьом гравцям «Ворскли» було складно знайти мотивацію, саме Павло став лідером команди і повів її за собою. Усі чотири голи, які \”Ворскла\” забила в останніх трьох матчах чеміпонату, були організовані за безпосередньої участі Ребенка.

 

Поки «Волинь» приходила до тями «Ворскла» могла збільшувати свою перевагу. Але з ударами Зарічнюка й Одарюка впорався Кичак.

 

Серйозно потурбувати Непогодова господарі змогли лише на 66-й хвилині. Захист «Ворскли» чи не вперше дозволив супернику вільно пробивати по своїм воротам з меж штрафного майданчика, але свою дуель у Мемешева воротар полтавців виграв.

 

На 68-й хвилині усі питання про переможця мав знімати Хльобас. Євген Зарічнюк все зробив для партнера, але нападник полтавців пробив вище воріт.

 

Ключовою в матчі для волинян можна вважати 70-ту хвилину, протягом якої дві стовідсоткові нагоди змарнував Діденко. Спочатку Анатолій пробивав у падінні через себе – стійка. А вже через кілька секунд після пасу з лівого флангу послав м’яча вище воріт, знаходячись в кільком метрах від воротарського майданчика.

 

В останні 20 хвилин матчу «Волинь» почала йти вперед більшими силами, але на ефективності атаки це не відобразилося. «Ворскла» отримала ще більше вільних зон і якби полтавські футболісти трішки бережніше відносилися до своїх моментів, то могли забивати не один гол.

 

Крім Ардіна Даллку Василь Сачко дав можливість дебютувати ще двом гравцям дубля – Шаповалу й Ічанському. Але якщо Ічанський отримав надто мало ігрового часу, то Шаповал міг відзначитися вже в першому матчі за «Ворсклу. У доданий час нападник «Ворскли» програв довгий забіг Логінову, але втомлений захисник сам подарував м’яча супернику. Втім, Шаповал пробив прямо в Кичака.

 

Останній реальний шанс врятувати матч лучани втратили на 77-й хвилині, коли удар Герасимюка метрів з 19-ти зовсім трішки розминувся з лівою від вортаря стійкою.

 

«Ворскла» здобуває перемогу й номінально залишає себе в боротьбі за першу шістку. За що буде реально боротися команда навесні покаже зимове міжсезоння. Великі борги по зарплаті можуть принести набагато більше неприємностей, ніж незадоволення футболістів, висловлене через інтерв’ю в ЗМІ. Якщо керівництво не почне вирішувати це питання, то команда не дорахується на фініші важливих очок. «Дніпро» й «Карпати» не дадуть збрехати.

 

Олександр Данник

Погода