Матчі - 18-03-2019, 08:03 - admin 1263

«Ворскла» побореться за сьоме місце

Команда Василя Сачка на останніх хвилинах втрачає перемогу в Києві, а з нею – місце в першій шістці.
«Ворскла» побореться за сьоме місце

«Ворскла» цього року не буде боротися за місце в єврокубках. Такий результат, якщо дивитися на гру команди після поновлення чемпіонату, навряд можна назвати несподіваним.

Хоча під час матчу в Києві проти «Арсенала» фортуна допомагала полтавцям. Допомагала аж до 90-ї хвилини… Сам же матч розпочався для нашої команди невдало. Вже на 8-й хвилині Вакуленко зумів засмутити Шуста. Але такий перебіг подій не знітив «Ворсклу». Команда Василя Сачка не форсувала подій й поступово почала шукати щастя біля воріт суперника.

Рахунок вдалося зрівняти на 24-й хвилині. Активний Пердута до останнього поборовся за м’яч в штрафному майданчику суперника й заробив пенальті. Шарпар ударом з одинадцятиметрової позначки спокійно переграв Підківку. Більше нічого цікавого в першому таймі не відбувалося.

Після перерви «Ворскла» продовжила йти вперед і знову добилася свого. На 52-й хвилині супермомент змарнував Артур, який пробивав у падінні головою з кількох метрів після пасу Кареки. Гравцю ніхто не заважав вразити напівпорожні ворота, але навиків гри на вістрі атаки бразильцю в цьому епізоді не вистачило – м’яч пройшов мимо воріт. А вже через кілька хвилин полтавці вдруге отримали право на пробиття пенальті. Пердута заробив небезпечний штрафний, який виконав Саків. Після удару Тараса на шляху м’яча стала рука когось з киян. В’ячеслав Шарпар знову все зробив ідеально – 1:2.

Здобувши необхідний результат, «Ворскла» перестала демонструвати конструктивну гру попереду. А «арсеналівці» за таких умов все настирливіше почали йти вперед. До пори до часу серйозно потурбувати Шуста господарі не могли, але в останні десять хвилин моменти таки з‘явилися. І якщо Олександру Ковпаку, щоб засмутити свою колишню команду не вистачило зовсім трохи, то Вакуленку з одинадцятиметрової позначки вразити ворота на останній хвилині матчу вже завадити ніхто не міг. Могла «Ворскла» і програти. Хоча в цій ситуації що нічия, що поразка для підопічних Василя Сачка означала лише одне. Полтавська команда в цьому сезоні побореться за так званий «кубок престижу».

«Арсенал-Київ» – «Ворскла» – 2:2

«Арсенал-Київ»: Підківка, Башлай, Вакуленко, Дубинчак, Жичиков, Домбровський (Янаков, 72), Оріховський (Ліпартія, 61), Танковський, Кадимян (Сагуткін, 57), Авагімян, Ковпак.

«Ворскла»: Шуст, Гіоргадзе, Пердута, Габелок (Ребенок, 77), Шарпар, Карека, Чеснаков, Сапай, Коломоєць (Шехіч, 90+1), Саків, Артур.

Голи: Вакуленко (8, 90, з пенальті) – Шарпар (24, з пенальті, 56, з пенальті).

Попереджені: Кадимян (54), Підківка (90+3) – Коломоєць (55), Гіоргадзе (55), Пердута (83), Ребенок (90+2).

Олександр Данник

Погода