Останні новини - 30-07-2015, 11:07 - sasa 172

Ворскла повертається на Євроарену

Ворскла повертається на Євроарену

Жиліна – Ворскла
30 липня. Жиліна. Стадіон Под Дубнем. Початок о 20.30.
Трансляція не передбачена.
Прогноз – 1:2.

Майже 4 роки тому в останнє Ворскла грала в Єврокубках…

15 грудня 2011 року біло-зелені в Ганновері провели останній матч у Лізі Європи, де програли місцевій команді – 1:3. Цікаво, що безвиграшна єврокубкова серія Ворскли вже налічує шість матчів. Саме у груповому турнірі Ліги Європи тоді ще підопічні Миколи Павлова здобули лише дві нічиї і 4 матчі програли.

Отже, Ворскла повертається на Євроарену. Вже з новим тренером Василем Сачком, який 2011 року ще був як гравець:

– Футболіст завжди сам себе налаштовує на того чи іншого суперника, аналізує гру опонента. Професія тренера це зовсім інше. Порівнювати тут ніяк не можна. Безумовно, хвилювання є. Тільки не варто плутати хвилювання з острахом. І це нормально перед кожною грою. Якщо наші хлопці дістануть всі свої сили, зіграють, як вони можуть, впевнений, що вийде непоганий футбол у нашому виконанні, – розповів на передмачевій прес-конференції Василь Сачко.

Про Жиліну наставник Ворскли говорив мало:

– Команда молода, багато забиває і демонструє якісний футбол. Можемо судити про це з останніх їхніх матчів. Попереду дві зустрічі, а хто пройде далі, дізнаємося після фінального свистка в Полтаві. На мою думку, команди приблизно рівні. Тим цікавішим буде футбол, – підбив підсумки Сачко.

А ось Арменд Даллку, який виступав останньому євроциклі ворсклян і провів за них 11 матчів із 12 сказав, що скучив за Лігою Європи:

– У нас була єврокубкова пауза довжиною в чотири роки. Скучили за цим турніром. Ми в передчутті свята великого футболу. Чемпіонат України це одне, матчі в Європі зовсім інше. Настрій буде особливим, звичайно. У нас є ті, хто вже брав участь у цьому турнірі раніше. Поділимося своїм досвідом з ними. «Жиліна», напевно, спробує знайти щастя в атаці, але у нас є свій чіткий план на гру. Будемо намагатися дати якомога менше простору супернику. Я не думаю, що у нас будуть великі проблеми.

Наставник Жиліни, до речі, однолітка Василя Сачка, Адріан Ґуля сказав, що краще було б якби його команда перший матч проводила на виїзді:

– Два попередні раунди з Ґлентораном і Дачією ми починали на виїзді, маючи можливість що-небудь підкоригувати перед повторним домашнім матчем. Зараз опинилися в протилежній ситуації. Нам потрібно відіграти відповідально 180 хвилин, а не дев\’яносто. Віримо в те, що наше бажання і сили допоможуть пройти далі. Потрібна нам і підтримка фанатів

А ось один із найдосвідченіших футболістів словацької команди 31-річний голкіпер Мілош Волешак навіть назвав рахунки з яким би хотілося зіграти Жиліні:

– У своєму чемпіонаті ми забиваємо багато. Подивимося, як буде в цій грі з Ворсклою. Я був би зовсім не проти, щоб ми перемогли з рахунком 4:2 або 5:3.

Отже, 30 липня, Жиліна, стадіон Под Дубнем, 20.30…

Погода