- 11-08-2018, 09:08 - admin 490

«Ворскла» розгромно поступається «Шахтарю» в Харкові

Полтавська команда виграє перший тайм, але повністю провалює другий.
«Ворскла» розгромно поступається «Шахтарю» в Харкові

Перед матчем з «Шахтарем» тренерський штаб «Ворскли» опинився в надскрутному становищі. Через різні причини не могли допомогти команді відразу вісім футболістів.

Так, не всіх їх можна назвати залізними гравцями основи, але високий рівень суперника і відсутність варіативності складу залишали вкрай мало надій на позитивний підсумок. Однак, у першій половині матчу полтавці приємно здивували. Команда вибудувала надійний захисний редут біля власних воріт й часто, а головне швидко виходила в контратаки. Одна з них завершилася кутовим на 25-й хвилині. Ребенок виконав стандарт, Шарпар виграв позиційну боротьбу в опонента й спрямував м’яча у ворота в протихід Пятову – 0:1. Через три хвилини «Ворскла» могла подвоювати перевагу, але Пердута, вийшовши сам на сам з голкіпером гірників, програв ближній бій Пятову.

Втім, не обійшлося без помилок і біля воріт Шуста. «Шахтар» мав як мінімум дві гольові нагоди. В дебюті матчу зовсім трішки не влучив у дальній кут Мораєс. А на 40-й хвилині лише стійка й самовідданість воротаря врятували «Ворсклу» від голу.

Картина матчу кардинально змінилася в другому таймі. «Шахтар», отримавши в перерві вказівки від Паулу Фонсеки, буквально полетів уперед і зім’яв суперника. Надійна, як здавалося в першому таймі, оборона полтавців почала давати пробоїну за пробоїною. У результаті господарі забили відразу чотири голи, а могли й більше. На цей раз точними ударами відзначилися Марлос, Степаненко, Хочолава і Мораєс.

Що стосується гри «Ворскли» в атаці, то в другому таймі її практично не було. Забивати гості могли лише раз, коли традиційно для останніх матчів момент з нічого привіз для своїх воріт Пятов. Але не вийшло.

Чуда не сталося. Донеччани здобули прогнозовану й закономірну перемогу. «Ворсклі» залишається сподіватися на здобуття очок у наступних матчах. Наприклад, через тиждень, коли полтавці вперше в новому чемпіонаті зіграють вдома. Суперником буде ФК «Маріуполь».

«Шахтар» – «Ворскла» – 4:1 (0:1)

«Шахтар»: Пятов, Данченко, Хочолава, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік (Майкон, 75), Тайсон, Марлос, Веллінгтон Нем (Фернандо, 69), Мораєс (Тотовицкий, 82).

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку (Мисик, 75), Габелок, Шарпар (Скляр, 67), Карека (Гіоргадзе, 79), Чеснаков, Мартиненко, Кравченко, Кобахідзе, Ребенок.

Голи: Марлос (50), Степаненко (59), Хочолава (62), Мораєс (74) – Шарпар (25).

Попереджені: Степаненко (10) – Карека (30), Габелок (53).

Олександр Данник

Погода