Матчі - 01-04-2012, 06:04 - sasa 187

Невдалий жарт \”Ворскли\” над \”Шахтарем\”

Невдалий жарт \”Ворскли\” над \”Шахтарем\”

У день сміху \”Ворскла\” вдома за присутності чималої кількості уболівальників, поступилася донецькому \”Шахтареві\”

 

Ворскла – Шахтар- 0:2

Протокол матчу

 

\”Хотілося б сприймати це як першоквітневий жарт, але тут не до сміху\” – слова одного з полтавських уболівальників після матчу \”Ворскли\” з \”Шахтарем\”. Полтавчани дуже слабо провели матч і віддали три легкі очки гостям з Донецька.

Те, що \”Ворскла\” не збирається гризти зубами газон і відчайдушно боротися за турнірні бали стало зрозуміло ще після матчу в Одесі. Ганебні картки отримали Маркоскі та Ребенок (в моментах, коли команді треба було відіграватися, йти вперед, хавбеки вирішили відверто тягти час) і комфортно пропускали поточну зустріч. Лише невиправні оптимісти очікували бойового змагання, а про відняті очки говорили затяті фантасти. Реалії виявились далекими від мрій і сподівань.

Селін отримав пошкодження і поступився своєю позицією Западні. Універсал Краснопьоров заткнув дірку на правому фланзі захисту. Пару Курилову склав Пєсков. Фланги дісталися Кривошеєнку та Чічікову, а центр поля Чеснакову, Оберемку і Безусу. В атаці звично майорів Янузі. На воротах ювілей відмічав Долганський – триста матчів на найвищому рівні не жарт. \”Шахтар\” залишив на лавці своїх основних форвардів Мхітаряна та Адріано, в центрі захисту прогнозовано з’явились Чижов та Чигринський.

Розпочали команди неквапливо. Можна було б назвати це боротьбою за центр поля, але фактично цього не сталося. Комфортна повільна гра, коли суперники особливо не кидалися у підкати, вичікуючи помилок. Зрозумівши, що так можна і приспати чисельних глядачів, гравці почали циркові номери, та такі, що впору було викликати \”швидку допомогу\”.

Діагноз \”порушення координації\” можна було поставити Тейшейрі та Вілліану. Бразильці двічі за перший тайм виходили на вбивчі позиції, але вперто відправляли м’яч поруч зі стійкою. Тільки запамороченням можна пояснити дії Чеснакова та Пєскова, які призвели до виходів гостей на Долганського. Пощастило, що з точністю проблеми, а у другому епізоді арбітр зафіксував фол.

В мед-картку Селезньову можна записати висновок \”підвищена агресія\”, бо його удари по Безусу та Долганському ігровими епізодами назвати важко. Ну і проблеми з зором у арбітра, бо грубощів, за які варто карати попередженнями, він не помітив. Окремі спалахи втрати орієнтації були у Чічікова – в єдиній відмінній атаці Олексій міг бити, виходити сам-на-сам з голкіпером, прострілювати… але не відкидати кулю назад незграбним прийомом.

Ну і клінічним випадком можна вважати амнезію у гравців захисту \”Ворскли\”. Так забути на лінії воротарського майданчика Селезньова просто неможливо. Питання щодо офсайду у Євгенія залишимо без коментарів. Форвард гостей легким кивком голови підправляє подачу Раца у дальній кут – гол з нічого. Оце й усе цікавого за тайм.

Вдруге рецидив втрати пам’яті у захисників ворсклян стався відразу по перерві. Знову передача з флангу, Долганський припускається дитячої помилки (от і відмітив свято), люб’язно залишає м’яч Тейшейрі, а перед останнім – порожні ворота і відсутність найменшого опору в радіусі кількох метрів. Бий – не хочу. Алекс захотів – 2:0.

\”Шахтар\” остаточно зупинився і дозволив господарям провести гол престижу. Та навіть таким подарунком з барського плеча \”Ворскла\” не скористалася. Повз ворота лупили Янузі, Оберемко, Кривошеєнко. А єдиний небезпечний удар з дальньої дистанції від Ахмеда голкіпер переправив на кутовий.

\”Ворскла\” не стала завадою в погоні \”Шахтаря\” за \”Динамо\”. Чотирнадцять тисяч уболівальників покидали арену розчарованими. Чому ж так плювалися глядачі після матчу? Схоже, заповнені трибуни не являються мотиватором для самовідданої гри, про що так запевняли численні інтерв’ю. Куди поділося бажання гризти землю, випалювати за собою газон, викладатися на всі сто, не берегти в єдиноборствах ні себе, ні суперника? Мабуть, залишилося воно десь там, в Одесі, біля кутового прапорця…

І вперто лізуть у голову слова одного з метрів коментаторського цеху Миколи Миколайовича Озерова: \”Такой футбол нам не нужен!\”.

Віталій Сонікссон

Погода