Прес-конференції - 31-07-2010, 10:07 - olegda 153

Ворскла – Таврія. Прес-конференція

Ворскла – Таврія. Прес-конференція

Сергій ПУЧКОВ (головний тренер «Таврії»): 

  
– Добрий вечір. Ми чудово розуміли, яка гра чекала нас у Полтаві. Чому? Тому, що вже протягом останніх двох-трьох сезонів наші матчі проходять в чоловічій боротьбі. Ви це бачили. Зі створенням гольових моментів і проявом бійцівських якостей. У принципі, я задоволений сьогоднішньою грою і результатом. Ми знаємо, що ваша команда вже не перший рік грає одним і тим же складом, хлопці зіграні, налаштовані. Ми проглядали матчі «Ворскли» і з «Оболонню», і з «Іллічівцем». Шукали тактичні схеми, щоб якось убезпечити нашу гру. 

– 3-4-3 на виїзді. Ви завжди так граєте, і будете грати? 
– Я ще раз повторю, якщо ви не читаєте пресу, то читайте. Послухайте, де виступають фахівці і кажуть, що немає схем ніяких, всі грають змішані схеми. Якщо команда атакує, то навіщо ж тримати захисників. Полтава в атаках підключає своїх крайніх захисників. Не перекручуйте. У нас трошки інша схема в центрі поля, а при обороні буває 4 та 5 осіб грає. Ви ж слухайте, скільки людей вже говорять про те, що сьогодні грають зі змішаними схемами. Початкова розстановка не говорить про те, що команда буде так грати до кінця матчу. 

– Чому навіть у заявці не було Постранського? Здалося, що Старцев часто брав паузи і був не готовий до гри. 
– У нас 3 людини хворих: Луценко, Ковпак, який приїхав сюди, в нього отруєння сильне. Він навіть не тренувався, був присутній на лавці. Віталік Постранський зламався з «Металургом». У нього відкріплення меніска якесь там є. Йому потрібно 10 днів пролікуватися, відпочити. Якщо б він був здоровий – він би сьогодні грав. 

Микола ПАВЛОВ (головний тренер «Ворскли»): 

  
– Я радий, що вперше за три останніх гри над нами сьогодні не знущався суддя. Думаю, що прихід пана Колліни дає про себе знати. Значить, буде футбол у нас рости, і буде все добре, мені так здається. Якщо взяти гру, то останні 20 хвилин другого тайму ми зіграли дуже добре. І моменти були, і думали когось випустити, але так складалася гра, думали, що ось-ось дожмемо. На жаль, не вийшло сьогодні. У таку спеку проти команд, які грають від оборони, дуже важко грати. Тим більше, ми позбулися такого швидкого футболіста, як Янузі, який може взяти на себе гру. На жаль, він випав на 3 – 4 тижні. Це для нас істотна втрата. Плюс Матвєєв ще не відновився. Дуже шкода. А так по такій спеці по самовіддачі до хлопців немає жодних претензій. 

– Скажіть, чому Тимченко не грає? Яка причина? 
– Вася Сачко в суперечці бомбардирів знаходиться на першому місці. Ну, як його міняти? Я ж в одному інтерв\’ю сказав, що завдання поставили, щоб Сачко виграв чемпіонат серед бомбардирів. Тому його й тримаємо. І моменти біля нього були, але грати в таку спеку дуже складно. Ви бачили, Громов у молодіжній першості забивав по 15 м\’ячів, а тепер в основному складі як грає. А якщо б ми його раніше випустили, то може бути і втратили б. А де гарантія, що вийде Тимченко і в гру увійде? Він же у нас в оренді і ми хочемо його подивитися, поберегти. У такій грі складно було його випускати. 

– Питання від глядачів телеканалу ІРТ: чи є у Вас особливі прикмети перед матчем, або під час гри, або в команді? 
– Ви знаєте, якщо говорити про прикмети, то потім вони вже не збуваються. Звичайно є. У футболі без прикмет не можна. Але про них не говорять. Коли закінчу кар\’єру, тоді все розповім. 

– А можете сказати про ті, які не збулися? 
– Все одно потім знову ж таки до них повертаєшся і віриш. Якщо б я був на місці Луческу або Газзаєва, працював у командах, які більше виграють, ніж програють, то тоді про прикмети можна говорити, вони все одно збуваються. А оскільки я працюю в команді, яка більше програє … Ну, за винятком цього чемпіонату, де у нас дві перемоги, нічия і лише одна поразка. І то, я називаю це форс-мажорними обставинами, то, що сталося з «Іллічівцем». А прикмети-то є, адже постійно щось шукаєш, думаєш. Я вже тут, і в одне місце їжджу. А хлопці, як пам\’ятаєте, до церкви раніше ходили. Але, поки я не бачу передумов для того, щоб туди їхати. У нас йде все нормально.
Погода