Останні новини - 16-05-2014, 04:05 - sasa 176

Ворскла визначилася з планами на майбутнє

Ворскла визначилася з планами на майбутнє

Сьогодні відбулася прес-конференція наставника ворсклян Василя Сачка. Також на запитання журналістів відповідали генеральний директор клубу Дмитро Яворський та капітан біло-зелених Арменд Даллку.

10 червня Сачко стане повноцінним тренером Ворскли

Згідно з регламентом, з 10 червня старший тренер Ворскли Василь Сачко, проходить навчання на курсах, може змінити цю посаду на звання повноцінного головного тренера полтавського колективу.

Наразі Василь Сачко проходить навчання на тренерських курсах у Києві. \”На 8-9 червня запланований черговий збір, а після нього – з 10 червня, згідно з Регламентом – Сачко зможе називатися головним тренером\”, – повідомив генеральний директор Ворскли Дмитро Яворський.

У Ворскли два нових футболіста

Полтавська Ворскла ще до офіційного завершення чемпіонату оголосила про перші трансферні новини.

З 1 червня у Полтаві виступатиме півзахисник запорізького Металурга Євген Пісоцький. Про це повідомив генеральний директор Дмитро Яворський. Домовленість з цим гравцем була досягнута ще півроку тому.

Також за ворсклян виступатиме вихованець київського Динамо молодий захисник Сергій Логінов, який весняну частину чемпіонату провів у Кремені, а цьогорічні зимові збори майже усі провів із Ворсклою.

\”Пісоцький – кваліфікований, швидкий гравець, порядний хлопець, лідер в своїй команді, – охарактеризував гравця старший тренер Ворскли Василь Сачко. – Думаю, він створить конкуренцію в нашому колективі. Логінов був на зборах з нами взимку, добре зарекомендував себе, молодий і перспективний гравець, в майбутньому з нього може вирости непоганий футболіст\”, – додав тренер.

Ні у одного гравця контракти наразі не закінчуються, за винятком македонського форварда Адіса Яховіча. За словами Сачко, по ньому питання залишається відкритим – йдуть переговори.

\”Дуже важливий фактор – це ситуація в країні, – пояснив Сачко. – Якщо, наприклад, Арменд Даллку провів тут багато років, вже можна називати його майже українцем, то Адіс тільки-тільки приїхав… Йому тут подобається, комфортно, він адаптувався в команді. Ми шукали такого форварда, він непогано себе проявив, і може грати ще краще. Однак від нинішньої ситуації не втечеш. Про результати переговорів ми повідомимо\”, – зазначив Сачко.

Яховіч прийшов у Ворсклу минулої осені і в 20-ти матчах у всіх турнірах відзначився сімома забитими м\’ячами і заробив п\’ять жовтих карток.

 

Пердута \”на олівці\” у Фоменка

Старший тренер Ворскли Василь Сачко оголосив, що на олівці у збірній знаходиться крайній гравець Ворскли Ігор Пердута.

Про це Сачко розповів, перераховуючи гравців, які отримували виклики до збірних. Крім легіонерів Даллку, Янузі, Маркоскі, Яховіча і Турсунова, українців Дедечко і Євгена Ткачука, був названий і Ігор Пердута. \”На жаль, щось там не вийшло, але на олівці у збірної Ігор знаходиться\”, – констатував Сачко.

Даллку припиняє виступи за збірну Албанії

Захисник Ворскли Арменд Даллку прийняв рішення закінчити виступи за збірну своєї країни.

\”Якщо немає величезного бажання, то потрібно закінчувати з будь-якою справою, – з сумом прокоментував своє рішення 30-річний футболіст. – Я завжди був серед перших, кого викликали в команду і серед перших, хто був у розташування збірної. Але ми постійно граємо, однак так нікуди і не виходимо. І тому відчуваєш себе дуже втомленим від постійних перельотів.

Тренер був дуже здивований моїм рішенням, попросив допомагати в окремих іграх, але я був проти такої ідеї, тому що це буде негарно по відношенню до іншим футболістам. І з президентом федерації була розмова, щодо того, щоб я подумав, але я все ж обрав такий шлях. Пора давати дорогу молодим\”, – констатував футболіст.

 

Літний графік ворсклян

За словами старшого тренера Ворскли Василя Сачко, після закінчення матчу з Металістом, команда йде у відпустку. Відпочинок триватиме 29 днів, потім команда збереться в Полтаві і буде тренуватися вдома протягом десяти днів.

Після цього команду очікує виліт в Словенію на навчально-тренувальні збори. За словами генерального директора Дмитра Яворського, \”Ворскла вже зробила проплату за літні збори, в цьому плані у нас все стабільно\”.

Потім Ворскла повертається додому і, залежно від ситуації в країні, що готується до початку нового чемпіонату.

 

Євген БРИЖ

football.ua

Погода