- 08-12-2018, 08:12 - admin 550

«Ворскла» втретє в сезоні перемагає «Чорноморець»

Полтавці точно зимуватимуть на п’ятому місці в турнірній таблиці.
«Ворскла» втретє в сезоні перемагає «Чорноморець»

Вже перед останнім календарним матчем в 2018 році для «Ворскли» в українській Прем’єр-Лізі Василь Сачко трохи здивував складом.

По-перше, одночасно на полі з стартових хвилин з’явилися Тарас Саків і Павло Ребенок. По-друге, місце в центрі захисту поруч з Олександром Чижов зайняв Андро Гіоргадзе. По-третє, на вістрі атаки мав діяти Карека. Ні Кулач, ні Коломоєць в цьому матчі так і не зіграли.

Й не в останню чергу завдяки кадровим перестановкам «Ворсклі» вдалося відкрити рахунок. Високі й фізично потужні Чижов, Гіоргадзе й Карека з перших хвилин почали створювати напругу біля воріт суперника під час виконання стандартів. Спочатку після подачі зі штрафного у виконанні Саківа небезпечно голово під поперечину пробивав Гіоргадзе – воротар перевів м’яча на кутовий. Після розіграшу наступного стандартного положення Артур знайшов у штрафному майданчику Кареку. Нападник пробивав головою, м’яч зачепив когось з захисників й полетів за більш складною для Литовченка траєкторією. Воротар на удар зреагував, але відбив його не найкращим чином. На дальній стійці першим на підбиранні був Чеснаков, який дуже швидко зорієнтувався у ситуації й прострелив вздовж воріт. Чижов по-хокейному вразив ворота – 0:1.

Одесити відповіли вже за кілька хвилин небезпечним ударом з-за меж штрафного майданчика Коваля. Шуст у цьому моменті зіграв надійно й перевів м’яча на кутовий. Це був, мабуть, чи не єдиний небезпечний момент біля воріт «Ворскли» в першому таймі.

Полтавці хоч і атакували гостріше, але також багато моментів не створили. Хорошу нагоду втратив Шарпар, який завершував командну комбінацію, перебуваючи в межах штрафного майданчика одеситів. Удар у В’ячеслава не вийшов й Литовченко без проблем намертво забрав м’яча.

Після перерви «Чорноморець» спробував притиснути «Ворсклу» до власних воріт, але класу одеським футболістам поки не вистачає. Полтавці спокійно захищалися. Хоча надмірна безпечність ледь не коштувала нашим футболістам втрати очок. В одному з моментів наприкінці матчу лише самовіддана гра Богдана Шуста дозволила уникнути чистого виходу нападника господарів на ворота.

У підсумку «Ворскла» хоч і не надто яскраво, але перемогла суперника. Головне завдання по здобуттю трьох очок команда успішно вирішила й тепер точно не опуститься нижче п’ятого місця.

До зимової перерви підопічним Василя Сачка належить провести ще один матч. Вже у наступний четвер «Ворскла» завітає до Лісабона, де проведе гру престижу проти місцевого «Спортинга» в Лізі Європи. Побажаємо полтавським футболістам продемонструвати в ній свої найкращі якості.

«Чорноморець» – «Ворскла» – 0:1

«Чорноморець»: Литовченко, Рижук, Грачов, Міщенко (Остапенко, 14), Трубочкін (Штогрін, 87), Савченко, Бабенко, Норенков, Чорній (Мусолітін, 46), Семенів, Коваль.

«Ворскла»: Шуст, Гіоргадзе, Пердута, Габелок (Мисик, 90+3), Шарпар, Карека (Сергійчук, 74), Чеснаков, Чижов, Саків, Артур (Кане, 85), Ребенок.

Гол: Чижов (4).

Попереджені: Остапенко (45+1), Коваль (90+1) – Чижов (28), Саків (85).

Фото: vorskla.com.ua

Олександр Данник

Погода