- 01-12-2011, 01:12 - Sonyksson 175

\”Ворскла\” засмучує датчан

\”Ворскла\” засмучує датчан

\”Ворскла\” – \”Копенгаген\” 1:1

Голи: Ндойє, 31 (аг) – Ндойє, 38

Ворскла: Величко, Даллку, Курилов, Пєсков, Селін, Краснопьоров, Кривошеєнко (Єсін, 90+2), Ребенок, Безус (Чеснаков, 81), Маркоскі (Оберемко, 69), Янузі

Копенгаген: Віланд, Оттесен, Томсен, Сігурдсон, Ов’єдо (Бенгтссон, 46), Клаудемір, Гріннхейм, Діуф (Вінгор, 46), Боланьос, Сантін (Норстранн, 74), Ндойє

Попередження: Даллку, Величко

 

Глядачі, які не побоялись пізнього початку матчу та доволі специфічної спортивної погоди, стали свідками цікавого поєдинку, переможця в якому команди не виявили. І найголовніше – \”Ворскла\” зуміла зібратись і продемонструвати, що проблеми на протязі останніх матчів можуть вирішуватися.

Стартовий склад полтавчан зазнав певних змін. Місце у воротах зайняв Величко (певно, Долганському треба було відпочити після зливи голів у попередньому матчі), а в захисті фігурувало прізвище Пєскова (на лавці залишився Чеснаков).

Перший тайм пройшов у хорошому темпі, з обопільними атаками. Не дивно, адже лише перемога залишала шанси датчанам продовжити боротьбу за вихід у наступний раунд, натомість українців гнали вперед призові і почуття власної гідності. Саме бажання відзначитись завадило командам відкрити рахунок ще у першій половині тайму. У полтавчан кілька офсайдів зупинили перспективні атаки, а гостям у відповідальний момент забракло точності. Та поступово гравці розібрались із специфікою гри суперників і моменти почали приносити проблеми захисникам. Так лише рикошет і перекладина завадили активному Ребенку змінити нулі на табло. А господарів пробачив Боланьос, випустивши м’яч за лінію поля в небезпечній ситуації.

Та все ж першими досягти успіху вдалося \”Ворсклі\”. Безус вирвався на ворота Віланда під гострим кутом і заробив кутовий. Подача – і від ноги Ндойє куля залітає у сітку! Після пропущеного голу \”Копенгаген\” помітно активізувався, змушуючи помилятися полтавський захист. З небезпечним ударом із штрафного справляється Величко, потім традиційну помилку на виході голкіпера виправляє Курилов. Але жахливу гру в наступному епізоді центра захисту виправити не зміг ніхто. Ндойє вивалився на голкіпера і чітко переграв Величка – знову нічия. До кінця тайму ворскляни прагнули забити ще раз, але Кривошеєнку, Ребенку, Безусу на заваді стали захист і влучність.

На початку другого тайму \”Копенгаген\”, якому необхідний був гол, пішов у позиційну атаку. Господарі грамотно оборонялися, не забуваючи придивлятися до шпаринок у захисті гостей. Так, лише диво і Віланд врятували ворота після неймовірно потужного удару Даллку з лінії штрафного майданчика. Янузі й Маркоскі мали вирішувати епізод на користь \”Ворскли\”, коли втекли в контратаці, але підвела реалізація. За п’ять хвилин до кінця лише якісь потойбічні сили завадили поставити переможну крапку полтавчанам – Янузі з кількох метрів переправляв кулю в сітку, а потрапив у Віланда, Оберемко підхопив м’яч, налаштувався під удар, постріл і… Захисник вибиває плямистого з кута воріт! Це був емоційний підсумок цікавого напруженого матчу.

\”Ворскла\” знову змусила чухати потилиці спеціалістів – де справжня біло-зелена команда? Та, що на рівні боролась із суперниками по групі і лише в силу відсутності досвіду втратила право боротися за вихід з групи? Чи та, що не змогла набирати залікові бали з командами, за класом явно нижчими \”Стандарда\”, \”Ганновера\”, \”Копенгагена\”… Відповідь дасть весняна частина чемпіонату, а європейський футбол у Полтаві закінчився на позитивній сторінці. \”Ворскла\” виконала задачу-мінімум – виступити не гірше, ніж \”Карпати\” минулого розіграшу. Чи довго чекати уболівальникам на нових гостей з Бельгії, Ірландії, Німеччини?

З вірою у команду

Віталій Сонікссон

Погода