Матчі - 26-05-2024, 05:05 - admin 126

«Ворскла» завершує чемпіонат на дев’ятому місці

У заключному матчі полтавці мінімально поступилися на виїзді ЛНЗ.
«Ворскла» завершує чемпіонат на дев’ятому місці

ЛНЗ (Черкаси) – “Ворскла” (Полтава) 1:0 (1:0)

Протокол матчу

Другий футбольний сезон в умовах повномасштабної війни завершений. Для «Ворскли» він видався складним і нерівним.

Команда не демонструвала стабільності в результатах, проте на цьому фоні втретє в своїй історії змогла дістатися фіналу Кубка України, який    все ж програла. Відбулася по ходу сезону й тренерська рокіровка: взимку Віктора Скрипника замінив Сергій Долганський.

Роботу Долганського ще належить оцінити керівництву клубу. І навряд результат останнього туру проти черкаського ЛНЗ кардинально вплине на їх рішення. Хоча якісь мінімальні бали перемога в звітній зустрічі Сергію Миколайовичу додати могла.

Не можна сказати, що тренер повністю пожертвував цим матчем, але деякі експерименти були. Так, вперше в светрі «біло-зелених» за основну команду вийшов на поле воротар Олександр Домолега. А бразилець Лукас, який не мав ігрової практики, зайняв місце в центрі захисту. Через перебір «гірчичників» не міг допомогти партнерам Руслан Степанюк. Пізніше виявилося, що матч попереднього туру проти «Оболоні» виявився для нападника останнім за «Ворсклу». Руслан залишає Полтаву й продовжить кар’єру в іншій команді.

Що стосується матчу, то гра в ньому була не надто високої якості. Обидва суперники мали достатньо браку та й реальних гольових моментів створили небагато. Усе вирішив кутовий, який заробили черкащани на 16-й хвилині. Колишній ворсклянин Олівьє Тілль «привітав» з дебютом Олександра Домолегу, закинувши тому м’яча «за комірець» прямим ударом. Не будемо вживати епітетів на кшталт «гол-красень» чи «сухий лист». Голкіпер полтавців банально помилився і втратив ворота. Проте, незважаючи на невдалий початок, надалі Домолега зіграв надійно й підстав для критики не давав. Уже через хвилину він відбив удар по центру воріт в виконанні Бесала, а потім ліквідував небезпечний вихід Енела. В другому таймі Домолега двічі витягував м’яча  з-під поперечини: спочатку на 52-й хвилин після штрафного в виконанні Тілля, а потім на 86-й хвилині, коли красиво в падінні через себе пробивав Прядун.

Чи багато створив ЛНЗ? Мабуть, ні. Але «Ворскла» створила ще менше. Лише на 55-й хвилині полтавці реально могли претендувати  на те, щоб зрівняти рахунок. Дриблінг Глущенка вніс певне сум’яття в захисні порядки ЛНЗ, далі м’яча підхопив Пердута, який викотив прострільну передачу в центр штрафного майданчика на самотнього Бацулу. У цьому моменті захиснику потрібно було лише влучити в ворота, проте удар прийшовся вище воріт.

0:1 – спокійна поразка «Ворскли». Попереду міжсезоння і керівництву полтавців доведеться добряче подумати.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ  

Погода