Матчі - 23-04-2019, 11:04 - admin 764

«Ворскла» здобуває перше очко від керівництвом Віталія Косовського

Полтавці зіграли внічию, програючи по ходу матчу 0:3.
«Ворскла» здобуває перше очко від керівництвом Віталія Косовського

Віталій Косовський здобув перше очко на посту головного тренера «Ворскли». Якщо б після першого тайму хтось на стадіоні сказав, що полтавці не програють «Десні», то йому б оперативно викликали санітарів.

Перші сорок п’ять хвилин гри мало чим відрізнялися від весняних матчів «Ворскли». Уже на другій хвилині привіт своїй колишній команді передав  Михайло Сергійчук, скориставшись провалом лівого флангу оборони й спокійно перегравши Ткаченка. Повівши в рахунку, чернігівці не зупинилися, а продовжували шматувати полтавську оборону. Через дванадцять хвилин не кращим чином після виконання штрафного удару Богдановим зіграв воротар ворсклян. Ткаченко відбив м’яча перед собою, а першим на добиванні був ще один екс-полтавець Хльобас. Так рахунок став 0:2.

Дещо реабілітувався Ткаченко на 29-й хвилині, коли відбив пенальті у виконанні Артема Фаворова. Втім, ще до перерви рахунок таки став 0:3. Швидку контратаку точним ударом в дальній кут завершив Сергійчук. У цей момент подумалося, що гру можна завершувати. І справа була навіть не в рахунку. А в тому, як грала «Ворскла» попереду. Серйозних моментів у першому таймі біля воріт Паста створено так і не було.

Відразу після перерви господарі кинулися в атаку й притисли «Десну» до власних воріт. Результатом міні-штурму став точний удар Артема Габелка на 52-й хвилині. Гол ще більше оживив «Ворсклу», яка продовжила штурмувати ворота суперника. На 62-й хвилині пенальті за гру рукою захисника в власному штрафному майданчику було призначено вже в ворота «Десни». В’ячеслав Шарпар на досвіді переграв Паста – 2:3.

Такий перебіг подій не влаштовував Олександра Рябоконя й він спробував привести до тями свою команду за допомогою замін. Одна з контратак гостей за рахунку 2:3 могла завершуватися голом. «Ворсклу» врятував Мартиненко, який буквально зняв м’яча з ноги суперника на дальній стійці. Підопічні ж Віталія Косовського свій шанс використали. На 71-й хвилині після подачі кутового вже не вперше невпевнено зіграв воротар «Десни». Але якщо в попередніх моментах миналося, то цього разу Карека забив ударом з близької відстані – 3:3.

Полтавці не припиняли намагань вирвати перемогу. Були небезпечні атаки й у «Десни». Втім, гра так і завершилася бойовою нічиєю. Віталій Косовський здобуває перше очко на посаді головного тренера «Ворскли».

«Ворскла» – «Десна» – 3:3

«Ворскла»: Ткаченко, Ребенок, Мартиненко, Чеснаков, Артур (Кане, 80), Петровіч, Габелок (Скляр, 89), Кобахідзе, Шарпар, Якубу (Даллку, 46), Карека.

«Десна»: Паст, Денис Фаворов, Імереков, Парцванія, Мостовий, Богданов, Огиря, Старенький (Люлька, 72), Артем Фаворов, Хльобас (Картушов, 58), Сергійчук (Безбородько, 75).

Голи: Габелок (52), Шарпар (62, з пенальті), Карека (71) – Сергійчук (2, 42), Хльобас (14).

На 29-й хвилині Артем Фаворов не реалізував пенальті (воротар).

Попереджені: Мартиненко (30), Кобахідзе (55) – Мостовий (26), Артем Фаворов (84).

Олександр Данник

Фото vorskla.com.ua

Погода