Матчі - 27-04-2019, 04:04 - admin 981

«Ворскла» здобуває першу перемогу в 2019 році

Полтавці дотисли «Чорноморець» в останні десять хвилин матчу.
«Ворскла» здобуває першу перемогу в 2019 році

Після камбеку а матчі з «Десною» у вболівальників «Ворскли» з’явилася надія, що чорна смуга команди завершиться. Так це чи ні мала дати відповідь зустріч з «Чорноморцем» в Одесі.

Активніше гру розпочали одесити. На першій хвилині Ткаченко змушений був вступати в гру, ліквідуючи небезпечний удар з середньої відстані. А вже наступна атака «Чорноморця» завершилася голом. Полтавські захисники не встигли швидко вийти зі свого штрафного майданчика й створити штучний офсайд після виконання стандартного положення. Вільхамссон підставив ногу під невдалий удар партнера й м’яч по хитрій траєкторії пірнув у ворота – 1:0.

Після голу одесити не збавили обертів й могли подвоювати перевагу. Це Коваль завершував ударом головою навісну передачу зі штрафного удару. Ткаченко в цьому моменті свою команду виручив.

А що ж «Ворскла»? У першому таймі полтавці лише намацували свою гру й створили лише один цікавий момент, коли з меж штрафного майданчика пробивав Чеснаков – вище воріт.

По перерві «Чорноморець» віддав ініціативу «Ворсклі». Переломний момент трапився на 57-й хвилині. Після непорозуміння між полтавськими футболістами до воріт Ткаченка рвався Мусолітін. Микола встиг віддати передачу, але за мить до цього правила в штрафному майданчику порушив Ребенок – пенальті. Виконувати його взявся Коваль. Удар одесита був безхитрісним й Ткаченко намертво забрав м’яча. Таким чином, наш воротар відбив пенальті в другому матчі поспіль.

Після цього підопічні Віталія Косовського збільшили тиск на ворота Кожухаря й моменти нарешті почали з’являтися. Непогано виконав штрафний удар Васін – воротар витягнув м’яча з-під поперечки. А Коломойцю не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути скидку Мартиненка на дальній стійці. Не пощастило й Петровічу, удар головою якого відбив Кожухар.

І коли вже здавалося, що «Ворсклі» нічого в цьому матчі не світить, фортуна нарешті повернулася обличчям до полтавців. На 84-й хвилині Труханов призначив пенальті після гри рукою Чорнія в своєму штрафному майданчику. Васін, на відміну від Коваля, пробив дуже впевнено, розвівши м’яч і воротаря по різних кутах.

Але і це ще було не все. Уже в доданий час ініціативу на себе взяв Габелок, який завершив свій індивідуальний прохід ударом з лінії штрафного майданчика. Кожухар зреагував із запізненням, м’яч вдарився об стійку, потім об спину воротаря й перетнув лінію воріт. Так завдяки дещо курйозному голу «Ворскла» здобула першу перемогу в офіційних матчах 2019 року.

«Чорноморець» – «Ворскла» – 1:2

«Чорноморець»: Кожухар, Норенков, Грачов, Рижук, Трубочкін, Морозенко, Танчик, Мусолітін, Бабенко, Коваль (Чорній, 76), Вільхамссон (Павлов, 77).

«Ворскла»: Ткаченко, Васін, Чеснаков, Мартиненко, Ребенок (Артур, 86), Габелок, Петровіч (Скляр, 81), Кане, Шарпар, Сапай, Коломоєць (Гіоргадзе, 85).

Голи: Вільхамссон, 2 – Васін, 84 (з пен.), Кожухар , 90+1 (автогол).

На 59-й хвилині Коваль не реалізував пенальті (воротар).

Попереджені: Грачов, 39 – Сапай, 35, Кане, 44.

Олександр Данник

Фото vorskla.com.ua

Погода